Κιβωτός του Κόσμου: Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας στον Οργανισμό – Τι και ποιοι θα ερευνηθούν - OlaDeka

Κιβωτός του Κόσμου: Κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας στον Οργανισμό – Τι και ποιοι θα ερευνηθούν

Κιβωτός του Κόσμου: Η Οικονομική Αστυνομία θα κάνει «φύλλο και φτερό» τις δοσοληψίες

Κιβωτός του Κόσμου: Μετά την παρέμβαση της Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», αποφασίστηκε να αναλάβει δράση και η Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας θα εγκατασταθεί στα γραφεία διοίκησης της ΜΚΟ και θα κάνει «φύλλο και φτερό» τις δοσοληψίες, προκειμένου να φανεί εάν υπάρχει κατάχρηση χρημάτων.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε έρευνα, η οποία αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του αλλά και τρίτων προσώπων στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχαν σχέση με τα οικονομικά της δομής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναζητηθεί τόσο η διαδρομή χρημάτων όσο και η διαχείριση ποσών που «έμπαιναν» στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου» από χορηγίες, επιχορηγήσεις αλλά και δωρεές πολιτών. Η Αρχή θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων ερευνώντας το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας θα μπουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχόμενων προσώπων ενώ παράλληλα θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε ενδεχομένως από εγκληματικές πράξεις.

Οι ισολογισμοί της Κιβωτού δείχνουν ότι ο οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ. Εμφάνιζε δε, πλεόνασμα μεταξύ 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Ωστόσο, η «Κιβωτός του Κόσμου» δημοσίευε στο ίντερνετ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πόσα χρήματα είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες.

Και σε αυτές τις αναρτήσεις εμφανιζόταν έλλειμμα εσόδων όταν η οργάνωση είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Όσο κι αν αυτή η πρακτική προσέβλεπε στην προσέλκυση περισσότερων δωρεών, αποκαλύπτεται ότι για την πλειοψηφία των παιδιών υπήρχε ζήτημα σίτισης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα παιδιά υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας ενώ και η ποιότητα του φαγητού φέρεται να μην ήταν καλή. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι υπήρχαν περιστατικά δηλητηριάσεων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria