Επιδρομή σκαθαριών στην Αχαΐα: «Καταλαμβάνουν ένα ένα τα σπίτια» - OlaDeka

Επιδρομή σκαθαριών στην Αχαΐα: «Καταλαμβάνουν ένα ένα τα σπίτια»

Χιλιάδες, άγνωστης προέλευσης, σκαθάρια έχουν κατακλύσει σπίτια στο χωριό Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας αναταραχή στους κατοίκους. Τα σκαθάρια έκαναν την εμφάνισή τους, πριν δυο ημέρες, στην πρώτη οικία που βρίσκεται κοντά στη λίμνη – έλος Λάμια της Στροφυλιάς και το βράδυ της Πέμπτης, δυο ημέρες μετά, προχώρησαν  σε ακόμα επτά σπίτια και όπως είπε στο thebest.gr o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ταπεινός. «Προχωρούν προς το χωριό του Μετοχίου πάρα πολύ γρήγορα, «καταλαμβάνοντας» ένα ένα τα σπίτια».

Το περίεργο στο φαινόμενο αυτό είναι ότι τα σκαθάρια κάνουν την εμφάνισή τους και κινούνται κυρίως τις απογευματινές ώρες, όταν πέφτει ο ήλιος. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο, είναι ό,τι πιο περίεργο έχουμε συναντήσει» τόνισε ο κ. Ταπεινός. «Ενημερωθήκαμε άμεσα, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να συμβαίνει, ακολουθήσαμε την πορεία τους και οδηγηθήκαμε στη Λάμια, ωστόσο εκεί τα νερά είναι καθαρά και η λίμνη δεν είναι κοντά στα δέντρα της Στροφύλιας, έτσι δεν ξέρουμε τι είναι και από πού προέρχονται».

Οι κάτοικοι του Μετοχίου έχουν θορυβηθεί και  δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που βλέπουν να γίνεται κάθε βράδυ. Ο κ. Ταπεινος διευκρίνισε ότι τα σκαθάρια δεν προκαλούν ζημιές ούτε στα σπίτια ούτε στις γύρω καλλιέργειες και μέχρι στιγμής οι κάτοικοι για να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους ψεκάζουν με εντομοκτόνα, που όμως δεν επαρκούν.

«Από την πρώτη στιγμή, ήρθαμε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας και αναμένουμε εντός της ημέρας, κλιμάκιο που θα εξετάσει το φαινόμενο για να μπορέσουμε να έχουμε απάντηση στο ερώτημα, από πού προέρχονται και στη συνέχεια να προχωρήσει η Περιφέρεια σε ψεκασμούς. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, το φαινόμενο εξαπλώνεται ταχύτατα» κατέληξε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria