Γεωργαντάς: Έρχεται επιδότηση για λιπάσματα και ζωοτροφές - Πότε θα δοθεί και σε ποιους - OlaDeka

Γεωργαντάς: Έρχεται επιδότηση για λιπάσματα και ζωοτροφές – Πότε θα δοθεί και σε ποιους

«Υπάρχει συνεχής προσπάθεια στήριξης των αγροτών, καθώς είναι αυξημένο το κόστος παραγωγής» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Στα έκτακτα μέτρα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων, για την ανάσχεση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και της ανατίμησης και των εφοδίων και του κόστους παραγωγής, αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε ό,τι αφορά τα 60 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν για την αγορά λιπασμάτων, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως «ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία. Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η ΚΥΑ. Θα ανοίξει η πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ για την κατάθεση αιτήσεων για να δοθούν τα χρήματα σε κάθε δικαιούχο», εκτιμώντας ότι η πίστωση των χρημάτων θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο.

Για τους κτηνοτρόφους, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως υπάρχει κονδύλι 89 εκατομμυρίων ευρώ για επιδότηση που αφορά αγορά ζωοτροφών, αναφέροντας πως «έχουμε καταθέσει την πρόταση στην ΕΕ και περιμένουμε απάντηση για να δρομολογήσουμε τις πληρωμές. Έχουμε ήδη δώσει άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ για ζωοτροφές» και εκτιμώντας πως αυτές οι πληρωμές θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σημείωσε πάντως πως «προσπαθούμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε όσους κτηνοτρόφους μπορούν να παράγουν μόνοι της ζωοτροφές για τα ζώα τους».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε επίσης και στην έκθεση Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα, αναφέροντας πως μετά από δύο χρόνια κορονοϊού, καταγράφεται ρεκόρ, με 1.650 εκθέτες από 49 χώρες, ενώ παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα από αγρότες για να δουν μηχανήματα και νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, που θα τους βοηθήσουν στις καλλιέργειες τους.

«Υπάρχει συνεχής προσπάθεια στήριξης των αγροτών, καθώς είναι αυξημένο το κόστος παραγωγής. Η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης που παίρνουν οι αγρότες κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της ένταξης της χώρας μας στην ΕΕ, δόθηκε για πρώτη φορά τόσο νωρίς, πριν από τις 20 Οκτωβρίου. Είναι 657 εκατομμύρια ευρώ. Θα βοηθήσει τους αγρότες εν μέσω της δύσκολης περιόδου», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria