Γερμανία: Ξηλώνεται αιολικό πάρκο για να επεκταθεί λιγνιτωρυχείο! - OlaDeka

Γερμανία: Ξηλώνεται αιολικό πάρκο για να επεκταθεί λιγνιτωρυχείο!

Ο κολοσσός RWE επανενεργοποιεί μονάδες άνθρακα με ισχύ 300 μεγαβάτ εις βάρος των ανεμογεννητριών, παρά τις συστάσεις του τοπικού κρατιδίου. Η ενεργειακή ασφάλεια υπεράνω της καθαρής ενέργειας

Ένα αιολικό πάρκο αποσυναρμολογείται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη δυτική Γερμανία για να επεκταθεί ένα λιγνιτωρυχείο. Το «παράδοξο» αυτό υπογραμμίζει την τρέχουσα προτεραιότητα της ενεργειακής ασφάλειας έναντι της καθαρής ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Το ξήλωμα ανεμογεννητριών στο αιολικό πάρκο κοντά στο ανθρακωρυχείο Garzweiler, που λειτουργεί από τον ενεργειακό κολοσσό RWE, έχει ήδη ξεκινήσει, γράφει το Οilprice.com. Η γερμανική εταιρεία λέει ότι ο λιγνίτης εξορύσσεται από τα κοιτάσματα του Garzweiler εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Η RWE είχε δηλώσει ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα επέστρεφαν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τρεις από τις λιγνιτικές μονάδες της, με ισχύ 300 μεγαβάτ, που ως τώρα παρέμεναν σε ετοιμότητα.

«Με το άνοιγμά τους συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και στην εξοικονόμηση φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε η RWE τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία επεκτείνει το λιγνιτωρυχείο στο Garzweiler, ύστερα από δικαστική απόφαση υπέρ της τον Μάρτιο.

«Καταλαβαίνουμε ότι φαίνεται παράδοξο, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα», δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος της RWE Guido Steffen.

Το υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προέτρεψε ωστόσο τη RWE να εγκαταλείψει το σχέδιο διάλυσης του αιολικού πάρκου.

«Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, θα πρέπει να εξαντληθούν στο μέγιστο δυνατό όλες οι δυνατότητες για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι υπάρχοντες στρόβιλοι θα πρέπει να λειτουργούν όσο γίνεται περισσότερο», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Μα δεν ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν οι Γερμανοί, εμείς ξέρουμε, επειδή μας το έχουν υποδείξει οι ίδιοι που κάνουν άλλα!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria