Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Να σταματήσουν οι απειλές της Τουρκίας – Συμφώνησαν να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Η συνάντηση έγινε στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ – Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.

Αρχική » Ελλάδα » Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Να σταματήσουν οι απειλές της Τουρκίας – Συμφώνησαν να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας

Η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, υπογραμμίστηκε στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά. Από την ελληνική πλευρά διαμηνύθηκε ότι η ένταση δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η Τουρκία εξακολουθεί να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Συμφωνήθηκε να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο υπουργών προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας όπως άλλωστε αρμόζει σε χώρες που είναι σύμμαχες στο ΝΑΤΟ.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι χθες, στη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, παραδέχτηκε ότι είναι αδιανόητο να διατυπώνονται αμφισβητήσεις κυριαρχίας από ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ σε άλλο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Παναγιωτόπουλος και Λ.Όστιν συζήτησαν για τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας

Tη «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας» συζήτησαν ο Υπουργός ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Όστιν, σύμφωνα με τουίτ του δεύτερου.

Ειδικότερα, ο κ. Λόιντ σημείωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».

Σημειώνεται ότι ο κ.Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών.

Η συνάντηση διήρκησε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καταδίκασε κάθε αναθεωρητισμό που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια