Θέσεις εργασίας: Έρχονται 1.965 νέες προσλήψεις σε Δασικές Υπηρεσίες

Αρχική » Ελλάδα » Θέσεις εργασίας: Έρχονται 1.965 νέες προσλήψεις σε Δασικές Υπηρεσίες

Συνολικά 1.965 νέες προσλήψεις συμβασιούχων, ορισμένου χρόνου και μονίμων υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στις υποστελεχωμένες Δασικές Υπηρεσίες της χώρας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τρεις ξεχωριστές διαδικασίες προσλήψεων και αντίστοιχα κατηγοριών συμβάσεων εργασίας για τους προσληφθένετες και θα ενισχύσουν τις δασικές υπηρεσίες με δασικούς και διοικητικούς υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Μάλιστα, το ΥΠΕΝ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του πως είναι οι πρώτες προσλήψεις αυτού του είδους που εγκρίθηκαν σε διάστημα 20 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Αραβώση η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα γίνει πρώτα η προκήρυξη για 700 θέσεις συμβασιούχων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την πρόσληψη 700 ωφελούμενων ανέργων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στις δασικές υπηρεσίες. Ήδη από τις 29 Ιουλίου 2022 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 4003 η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και η αντίστοιχη σχετική προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Η πλήρης δήλωση του γενικού γραμματέα Δασών Κωνσταντίνου Αραβώση, για τις νέες προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες έχει ως εξής:

Σημειώνεται πως οι προσλήψεις θα γίνουν με δεξαμενές ειδικοτήτων, όπως δασολόγων, μηχανικών, υγειονομικών, μεταξύ άλλων και ακολούθως θα διοχετεύονται όπου υπάρχουν ανάγκες, χωρίς να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, που αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023, που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Με την έγκριση 500 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες, τις πρώτες μετά από 20 χρόνια, ενισχύουμε σημαντικά τον κύριο φορέα ανάπτυξης, προστασίας και διαχείρισης των δασών της χώρας μας. Ενδυναμώνουμε το έμψυχο δυναμικό τους με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και αποδεικνύουμε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, με βασική μας προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για τα δάση, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Τα δασαρχεία της χώρας είχαν αδειάσει από στελέχη, καθώς όσοι συνταξιοδοτήθηκαν, άφησαν πίσω κενά. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Οι δασικές υπηρεσίες, με τη φροντίδα της Κυβέρνησης, μπαίνουν σε μία νέα εποχή προς όφελος του δασικού πλούτου της χώρας και της βιοποικιλότητας».

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια