Εκλογές παρωδία για την Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς - Ρεκόρ αποχής - OlaDeka

Εκλογές παρωδία για την Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς – Ρεκόρ αποχής

Χθες Κυριακή 4/9/2022 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ του Νομού Καστοριάς. Πολλά, όμως, ήταν τα παράξενα και παράδοξα που συνέβησαν.

Κατ’ αρχάς, οι εκλογές έγιναν με εφορευτική επιτροπή στην οποία δεν συμμετείχαν μέλη της τοπικής οργάνωσης, ως είθισται, αλλά στελέχη του κόμματος από άλλες περιοχές.

Πριν την ψηφοφορία δεν δόθηκε καμία δυνατότητα απολογισμού των πεπραγμένων της απελθούσας νομαρχιακής επιτροπής, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις λήξης της θητείας συλλογικών οργάνων, παρόλη την επιθυμία των μελών της απερχόμενης νομαρχιακής να ενημερώσουν τα μέλη για τα πεπραγμένα και τα συμβάντα κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά σκόπιμα για να μην ακουστούν δημόσια πράγματα που θα έφερναν σε άβολη θέση προβεβλημένα κομματικά στελέχη και πρόσωπα που κατέχουν θέσεις “κλειδιά” στον κομματικό μηχανισμό.

Αν και επίσημα δεν ανακοινώθηκε ο ακριβής αριθμός των ψηφισάντων, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός αυτός κυμάνθηκε γύρω στους 180 από ένα σύνολο περίπου 580 εγγεγραμμένων ! Δηλαδή δεν ψήφισε ούτε το 1/3 των μελών της τοπικής οργάνωσης ! Και, μάλιστα, σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για εκλογές και το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό γι αυτόν, αυτή η τεράστια αποχή γεννάει πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς.

Τέλος, από τους 18 υποψηφίους εκλέγονται οι παρακάτω 17 μένοντας εκτός νυμφώνος μόνο ο Δημήτριος Τσίπος που δεν εκλέγεται. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι εκλογές έγιναν για να επιλεγεί ο/η ένας/μία που δεν θα συμμετάσχει στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή.


Έτσι, στη νέα ΝΕ εκλέγονται οι:


Γιαννόπουλος Βασίλειος
Γκλαβίνα Χρυσούλα
Διαμαντόπουλος Δημήτριος
Ζαχαρία Σοφία
Ηλιού Αθηνά
Καβατά Ειρήνη
Κώττας Παναγιώτης
Μέγαρη Ελένη
Μητράκας Κωνσταντίνος
Μορφίδου Εριφύλλη
Νικολαϊδης Ιωάννης
Πασχαλίδης Χρήστος
Πασχάλογλου Παρασκευάς
Τζιώρου Ζωή
Τζούρτζου Γιαννούλα
Τίγκας Θεόδωρος
Χατζηκυριακίδης Ιωάννης


Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η ΝΕ για την εκλογή του Συντονιστή/Αναπληρώτριας ή Συντονίστριας/Αναπληρωτή.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria