Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καστοριάς - Ανακοίνωση - OlaDeka

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καστοριάς – Ανακοίνωση

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καστοριάς 

Ανακοίνωση 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους στην κινητοποίηση των φορέων στις 5 Οκτώβρη στις 12:30, αντιπεριφέρεια Καστοριάς. 

Απαιτούμε κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, κανένας μόνος του απέναντι στην βαρυχειμωνιά και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. 

Η πενιχρή σύνταξη μας δεν φτάνει για το αυξανόμενο κόστος θέρμανσης. Σήμερα με καμία μορφή θέρμανσης δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα καθώς το κόστος έχει ανέβει προς τα πάνω, παντού για όλες τις επιλογές θέρμανσης. Είτε με ξύλο, είτε με πετρέλαιο, είτε με αέριο, είτε με ρεύμα, κανένας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με συντάξεις των 400 και 500 ευρώ. Η γενικότερη ακρίβεια ρουφάει την πενιχρή μας σύνταξη μας, ούτε η πρώτη εβδομάδα του μήνα δεν βγαίνει πλέον, έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και ξέρουμε ότι σήμερα για να κατακτήσουμε κάτι μόνο με τον αγώνα μας θα τα καταφέρουμε. 

Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για τον βαρύ χειμώνα όπως λένε, ότι ανακοίνωσε μέχρι σήμερα ούτε ψίχουλα δεν αποκαλούνται. Αντίθετα όλες οι μεγάλες εταιρίες σε πετρέλαιο, αέριο, ρεύμα πανηγυρίζουν για τα κέρδη τους, με την στήριξη, πολιτικά, της σημερινής αλλά και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.  

Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο, οι περικοπές στις συντάξεις, η συνεχής υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, το κόστος στα φάρμακα, μας έχουν γονατίσει.

Είμαστε  σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδικούμε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων μας που είναι δουλεμένα με την εργασία και το μόχθο μιας ζωής. Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Θα συνεχίζουμε και  πάλι να  βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, γιατί δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτά που έχουμε αποκρούσει, αυτά που έχουμε καθυστερήσει από τις αντισυνταξιουχικές αποφάσεις των κυβερνήσεων, αλλά και ό,τι έχουμε κερδίσει το καταφέραμε με τους αγώνες μας, που σήμερα χρειάζεται να δυναμώσουν με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων και σε όλα τα μέτωπα. 

Αγωνιζόμαστε με τους εργαζόμενους για: 

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
  • Επέκταση και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας. 
  • Αύξηση της ποσότητας των χωρικών ξύλων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες για θέρμανση όλη την περίοδο του χειμώνα, και μείωση της τιμής τους. 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria