Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας: “Χρωματίστε τον πλανήτη, την Ελλάδα, μωβ”

Αρχική » Γυναίκα » Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας: “Χρωματίστε τον πλανήτη, την Ελλάδα, μωβ”

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, 4η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, World GO Day, χιλιάδες ασθενείς από 25  και πλέον χώρες, θα συναντηθούν με πάνω από 60 οργανισμούς υγείας, ομάδες εξειδικευμένων παρόχων υγείας και ειδικών για να υποστηρίξουν έναν στόχο: την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους  που περισσότερες από ένα εκατομμύριο γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο.

Το 2022, εστιάζουμε στον καρκίνο του ενδομητρίου, και το κύριο θέμα μας είναι η επιλογή ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η σωματική δραστηριότητα, ως βασικές στρατηγικές πρόληψης κατά του καρκίνου του ενδομητρίου.

Σήμερα χρωματίζουμε τα socialmedia μωβ κάνοντας αναρτήσεις σε μωβ χρώμα δειχνοντας την  υποστήριξη μας στις γυναίκες που νοσούν.

Βάλτε τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητα σας.#goforhealthylifestyle

Βάλτε την Πρόληψη στην ζωή σας #goforprevention

Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να μην αμελούν το σώμα τους και να ακούν τα μηνύματα που αυτό τους στέλνει. Η ημέρα που λέμε στις γυναίκες να κλείσουν το ραντεβού με τον γυναικολόγο τους. Να ρωτήσουν, να ενημερωθούν, να ζητήσουν αυτό που χρειάζονται. Η ημέρα που θέλουμε να σπάσει η σιωπή και να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που φέρνει ένας γυναικολογικός καρκίνος.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια