Ανακοίνωση για την άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων στην Κύπρο

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Ανακοίνωση για την άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων στην Κύπρο

Ανακοίνωση

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕτου ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων στην Κύπρο, που είναι η παρακάτω:

          «Οι πανηγυρισμοί των δυνάμεων του «ευρωατλαντισμού» για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν πλήρως το εμπάργκο όπλων στη  Κύπρο, που είχαν επιβάλλει το 1987, επιχειρούν να αποκρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει ο κυπριακός λαός από την εμπλοκή του νησιού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

          Τα δεδομένα διαψεύδουν τους πανηγυρισμούς.

          Η μερική άρση του εμπάργκο των αμερικάνικων όπλων το 2020, όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά οδήγησε σε πιο επικίνδυνη πορεία το κυπριακό πρόβλημα. Με ευθύνη και του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού διατηρείται η τουρκική κατοχή στο 37% του κυπριακού εδάφους για 48 χρόνια και προωθείται σχέδιο διχοτόμησης του νησιού. Η Κύπρος που χρησιμοποιείται ήδη ως ΝΑΤΟϊκή βάση, εντάσσεται βαθύτερα στους  αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

          Η πολιτική αυτή ρίχνει «λάδι στη φωτιά» των γενικότερων ανταγωνισμών στην περιοχή και αυξάνει του κινδύνους για τον κυπριακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής».  

19/9/2022

Από το Γραφείο Τύπου

της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια