13ος Διαγωνισμός Υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο ACT - the American College of Thessaloniki - OlaDeka

13ος Διαγωνισμός Υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο ACT – the American College of Thessaloniki

Εξετάσεις:

Θεσσαλονίκη, Βιβλιοθήκη Bissell, ACT

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, 18:00

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Αυγούστου 2022

Για 13η συνεχή χρονιά το ACT – The American College of Thessaloniki διοργανώνει εξετάσεις υποτροφιών για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά του προγράμματα. Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα προσφέρει φέτος μέχρι εννέα (9) πλήρεις (100%) υποτροφίες σε ένα από τα παρακάτω προγράμματα:

  • BS in Biological Sciences
  • BS in Business Administration
  • BS in Computer Science / Business Computing
  • BA in English
  • BA (Hons) in Political Science & International Relations
  • BS in Psychology
  • MBA (Master of Business Administration)
  • MS in Hospitality and Tourism Management
  • MS in Industrial/Organizational Psychology

Προϋπόθεση για να δοθεί μία ολική υποτροφία είναι ο/η υποψήφιος/α να έχει συγκεντρώσει βαθμολογία άνω του 75%. Σημαντικός αριθμός μερικών υποτροφιών επιπέδου 20%-70% θα δοθεί επίσης σε υποψήφιους με υψηλή βαθμολογία.

Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος σε μία γραπτή εξέταση γνώσεων και ικανοτήτων, πολλαπλής επιλογής, η οποία θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα. Η εξέταση θα είναι στα Ελληνικά και δεν απαιτεί προετοιμασία. Τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτε στο link https://www.act.edu/scholarship-competition. Πληροφορίες: στο 2310 398 398. 

Προπτυχιακό Πρόγραμμα στις Βιολογικές Επιστήμες (Biological Sciences)

Από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το ACT θα προσφέρει ένα πτυχίο τετραετούς φοίτησης, το Bachelor of Science στις Βιολογικές Επιστήμες (Biological Sciences), αξιοποιώντας την 15χρονη εμπειρία του στα εκπαιδευτικά προγράμματα  STEM στο πλαίσιο της συνεργασίας του με πανεπιστήμια όπως το Northeastern University και Washington University. Το πτυχίο αυτό προσφέρει ένα στέρεο, επιστημονικό υπόβαθρο, εργαστηριακή εμπειρία και καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες στις ανώτερες σπουδές και στην αγορά εργασίας. Τα μαθήματα θα γίνονται στα νέα υπερσύγχρονα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών που προσέθεσε το ACT στις υποδομές του.

Το ACT – American College of Thessaloniki

Το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα λειτουργεί από το 1981 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είναι αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Commission of Higher Education (NECHE), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας. Το American College of Thessaloniki είναι επίσης αναγνωρισμένο ως «Κολλέγιο» από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πληροί τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 38/2010) που ρυθμίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τα προγράμματα σπουδών βασίζονται στο αμερικανικό εκπαιδευτικό μοντέλο και προσφέρουν ευελιξία στις επιλογές του φοιτητή. Ο ενεργητικός και βιωματικός τρόπος μάθησης, το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας με αρωγό το Career Services Office, το ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, και τα προγράμματα διά βίου μάθησης, συνθέτουν ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που εφοδιάζει τους φοιτητές με ισχυρές ακαδημαϊκές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να προσαρμόζονται με επιτυχία σε κάθε αλλαγή.

Το ίδρυμα έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερα από 60 Αμερικανικά Πανεπιστήμια οι οποίες επεκτείνονται και σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές του ACT να σπουδάσουν για ένα ή περισσότερα εξάμηνα σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αμερικής. Το ACT αποτελεί και τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές μέσω του προγράμματος Study Abroad.

www.act.edu

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria