Τα λέμε τόσο καιρό στους «επαΐοντες», αρχίσανε να τα λένε κι άλλοι: «Η Καστοριά θα μπορούσε να αποτελεί τη Silicon Valley της Ευρώπης…» - OlaDeka

Τα λέμε τόσο καιρό στους «επαΐοντες», αρχίσανε να τα λένε κι άλλοι: «Η Καστοριά θα μπορούσε να αποτελεί τη Silicon Valley της Ευρώπης…»

Πως το λέγαμε σε ένα παλαιότερο άρθρο μας;

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας και έχει πιαστεί το χέρι μας να το γράφουμε και να το λέμε! Ξεχάστε μια φορά τη γούνα, τα φασόλια και τη λίμνη! Ο κόσμος άλλαξε! Η οικονομία ακολουθεί την τεχνολογία! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

Μακάρι η γούνα να ξαναφέρει εκατομμύρια, ο τουρισμός να αντικαταστήσει αυτά τα εκατομμύρια αν δεν τα ξαναφέρει η γούνα κλπ, κλπ, αλλά αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γενούν οι κότες. Αντιθέτως, ακόμη και ο τουρισμός αλλά και γενικότερα η τοπική οικονομία, μόνο να βοηθηθεί μπορεί από το συγκεκριμένο αντικείμενο που ήδη κυριαρχεί στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη της. Δείτε τι λέει ένας επισκέπτης της Καστοριάς του οποίου τα λόγια αναδημοσιεύουμε γιατί αφού δεν μας ακούει κανείς εμάς, αναρωτιόμαστε μήπως τα λόγια ξένων πιάσουν τόπο κάποια στιγμή:

«Περαστικός από την Καστοριά δηλώνω υπεύθυνα ότι αυτό το αριστούργημα πόλης με τα παραμυθένια αξιοθέατα και τις τεχνολογικές σχολές, θα μπορούσε να αποτελεί τη Silicon Valley της Ευρώπης αν δεν είχαμε κρατικά πανεπιστήμια και την κομματική απολυταρχία του κρατισμού που τιμωρεί κάθε παραγωγική δραστηριότητα.

Οποιοσδήποτε ασχολείται με Software θα μπορούσε να μένει σε αυτό το μαγευτικότατο τοπίο κάνοντας τη δουλειά που αγαπά αφήνοντας αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής.

Σήμερα, τα γουναράδικα με τις ρωσικές ταμπέλες, περιμένουν τα πούλμαν και τις λιμουζίνες των Ρώσων που δεν θα έρθουν ποτέ…

Κρίμα που προικιστήκαμε με τόπους γεμάτους φυσικά θαύματα και ένας ολόκληρος πληθυσμός περιμένει πότε θα ανοίξει το γκοβ τζιάρ.»

Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα το 1981 στην Ακαδημία Πλάτωνος της Αθήνας και είμαι κάτοικος Περιστερίου. Το 1999 εισήλθα στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2003 αποφοίτησα και το 2004 εισήλθα με βαθμό εισαγωγής «άριστα 10» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ηθικής Φιλοσοφίας το οποίο και ολοκλήρωσα επιτυχώς. Το 2009 ακολούθησα διετή κύκλο ειδίκευσης στην έρευνα της Αγοράς Εργασίας (Labour Market Studies) στο πανεπιστήμιο του Leicester στην Αγγλία και αμέσως έπειτα ξεκίνησα τη διδακτορική μου διατριβή στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. To 2012 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία.Το 2015 αναγορεύτηκα διδάκτωρ στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ομοφώνως με βαθμό «Άριστα». Από το 2004 έχω δημοσιεύσει στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία δεκάδες επιστημονικές εργασίες και μελέτες στους τομείς της επιχειρηματικής ηθικής, της φιλοσοφίας της τεχνολογίας και της ιστορίας της φιλοσοφίας. Μελέτες και άρθρα μου έχουν χρησιμοποιηθεί σαν διδακτικά εγχειρίδια σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχω συμμετοχή σε ποικίλα συνέδρια και δημόσιες συζητήσεις. Γνωρίζω Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

Την περίοδο 2015 με 2019, συνέδραμα στο κοινοβουλευτικό έργο της Ένωσης Κεντρώων στους τομείς Παιδείας και Ανάπτυξης. Από το 2019 μέχρι σήμερα συμμετέχω στο επιστημονικό έργο του εργαστηρίου Φιλοσοφίας Διακυβέρνησης Οικονομίας (PPELAB) της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία, από την ηλικία των 19 ετών εργάζομαι ανελλιπώς στον τομέα της αρχιτεκτονικής (ανάλυση – σχεδιασμός) διαδικτυακών εφαρμογών στην ελεύθερη αγορά. Έχω σχεδιάσει εκατοντάδες διαδικτυακές εφαρμογές, ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με ενδιαφέρει επίσης ιδιαιτέρως ο κλάδος της Τεχνητής Νοημοσύνης, τόσο σε εφαρμοσμένο επίπεδο Πληροφορικής, όσο και σε θεωρητικό επίπεδο Φιλοσοφίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria