Κορόιδα αρκούδες και άνθρωποι...οι «ειδικοί» σας γλεντάνε! - OlaDeka

Κορόιδα αρκούδες και άνθρωποι…οι «ειδικοί» σας γλεντάνε!

7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΡΕ ΜΚΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

Αναρωτήθηκα μετά τα φρέσκα νέα για την αρκουδίτσα που γύρισε από τον Γράμμο και βλέποντας τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας θηριώδη αγροτικά αυτοκίνητα αρκετών χιλιάδων ευρώ με πολύχρωμα αυτοκόλλητα  που είχαν το λογότυπο life!

Φυσικά τα άτομα που τα συνοδεύουν είναι ανάλογα ενδεδυμένα με Trekking  πανάκριβο ρουχισμό που τους κάνει περσότερο ειδικούς αυτό , προσφέροντας τους ένα prestige ανωτερότητας απέναντι στους συμπολίτες μας ιθαγενείς.

Ολόκληρη επιχείρηση στον προφήτη Ηλία με τυμπανοκρουσίες και Δ.Τ από πλευράς των ΜΚΟ και η Δασική υπηρεσία καμία ενημέρωση λες και όλα αυτά γίνονται σε άλλο κράτος, μια μυστικοπάθεια στην επικινδυνότητα να τρέχει η αρκούδα ένα μήνα μαζί με τους περιπατητές… ξέρουν οι ειδικοί εσείς, για καμιά καροτσιά ξύλα είστε να ψάχνετε το πολύ πολύ…

Ανοίγω λοιπόν το διαδίκτυο και googllάρω “ αρκούδες προγράμματα life “   βλέπω ότι στην περιοχή μας και λίγο ευρύτερα, προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ από το 2010 έως και το 2024  σε συγκεκριμένη ΜΚΟ ΚΑΛΛΙΣΤΩ !

Και αναρωτιέμαι πόσο στοιχίζει η κάθε αρκούδα; Αν και το ζώο είναι το μόνο που δεν φταίει …

Σας παραθέτω τα παρακάτω μερικά από  εκατομμύρια ιθαγενείς συμπολίτες μου … η άθροιση δική σας.

1.030.000 €,1.582.160, 1.521.156,00 , 2,786,497, 198.715,00  = ?

Πηγή : https://www.callisto.gr/

 Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς 

(LIFE ARCTOS/KASTORIA), με πλήρη τίτλο “Improving conditions of bear-human coexistence in Kastoria Prefecture, Greece – Transfer of best practices”, υλοποιήθηκε στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, από το 2010 έως το 2015 .Το τελικό κόστος του έργου ήταν 1.030.000 €, από τα οποία τα 772.500 € (75%) συνεισέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δήμος Γρεβενών : 

Δράσεις διατήρησης για τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας στη Βόρεια Πίνδο» (LIFE12 NAT/GR/000784). Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι από την 1η Οκτωβρίου 2013 έως την 30ή Ιουνίου 2017. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.582.160 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 75% απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το υπόλοιπο 25% είναι εθνική συμμετοχή, η οποία μπορεί να καλυφθεί και από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Δήμος Αμυνταίου :

 Απ. 414-2016: Αποδοχή Υλοποίησης του έργου με τίτλο “Improving Human-Bear Coexistence Conditions in Municipality of Amyntaio” και ακρωνύμιο AMYBEAR LIFE προυπολογησμός έργου 1.521.156,00 διάρκεια έργου 1 Οκτωβρίου 2016 για 46 μήνες . 

Πρέσπες :

Το έργο LIFE ARCPROM έχει σαν στόχο την βελτίωση των όρων συνύπαρξης της καφέ αρκούδας και του ανθρώπου σε τρία Εθνικά Πάρκα της Ελλάδας (Πρεσπών, Β.Πίνδου, Οροσειράς Ροδόπης) και σε ένα της Ιταλίας ( Majella). Η καφέ αρκούδα (Ursus arctos) είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση και χαρακτηρίζεται ως «είδος προτεραιότητας», όντας απόλυτα προστατευόμενο από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ , το Πράσινο Ταμείο και ιδίους πόρους των εταίρων, ενώ το συνολικό του budget είναι 2,786,497 €.

Η COSMOTE, η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, η Εγνατία Οδός Α.Ε. και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας :

 συνεργάζονται για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου LIFE SAFE-CROSSING. ΣΤΟΧΟΙ .Οι οδικοί άξονες και εν γένει οι υποδομές μεταφορών αποτελούν μία σημαντική αιτία θνησιμότητας για πολλά είδη πανίδας καθώς και απειλή για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας (ένας από τους βασικούς Κοινοτικούς Περιβαλλοντικούς στόχους με ορίζοντα το 2020).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: LIFE: BIOECOnomy Research Driven Innovation

ΑΚΡΩΝΥΜΙΟ: SAFE CROSSING

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 4.222.170 ,00 €

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: 198.715,00 €

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 75% από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής ένωσης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: 5 ΧΡΟΝΙΑ

Και ρωτάω στο τέλος, αν κάποιο από αυτά τα κονδύλια αξιοποιούνταν για να γίνουν τα εξής: 1. Δημιουργία ξερικών καλλιεργειών με βρώσιμα φρούτα στα βουνά και 2. Ομάδα αποτροπής και διάσωσης ΠΑΝΩ στα βουνά και όχι στα αστικά περιβάλλοντα όπου καταντούν άχρηστα και ανώφελα όπως αποδεικνύεται περίτρανα μέχρι στιγμής, δεν θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα; Αν οι αρκούδες βρίσκουν τροφή στο βουνό, θα κατεβαίνουν στο αστικό περιβάλλον ή σε άλλες κατοικημένες περιοχές; Θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας για τις προτεινόμενες καλλιέργειες;

Αυτά μέχρι να βρεθεί μια έντιμη και λογική αρχή που θα σκεφτεί και θα πράξει ανάλογα…

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ:

Κορόιδα αρκούδες και άνθρωποι…οι «ειδικοί» σας γλεντάνε!

¨Ενας πολίτης που θέλετε να τον κάνετε με το στανιό…ηλίθιο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria