Επίσκεψη Μαρίας Αντωνίου σε πληγείσες περιοχές της Καστοριάς - Αυτοψία σε καλλιέργειες που “χτυπήθηκαν” από τα ακραία καιρικά φαινόμενα - OlaDeka

Επίσκεψη Μαρίας Αντωνίου σε πληγείσες περιοχές της Καστοριάς – Αυτοψία σε καλλιέργειες που “χτυπήθηκαν” από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τις Δημοτικές Ενότητες Λιθιάς, Κορησού, Μελισσότοπου, Σταυροποτάμου, και Βασιλειάδας, του πρώην Δήμου Αγίων Αναργύρων επισκέφθηκε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, προκειμένου να δει από κοντά την καταστροφή, που υπέστησαν οι μηλοπαραγωγοί και φασολοπαραγωγοί της περιοχής. 

Ενημερώθηκε ενδελεχώς για το εύρος των καταστροφών καθώς και για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Σε επικοινωνία που είχε με τον παράρτημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη κλιμάκια μεριμνούν για την καταγραφή των ζημιών. 

Τις προσεχείς ημέρες εκτιμητές θα βρεθούν στις περιοχές και θα καταγράψουν τις ζημιές, ώστε να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις, που θα καλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. 

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

«Ως γνωστόν, η Καστοριά μας ενδείκνυται για την εξαιρετική παραγωγή φασολιών και μήλων. Ο αγροτικός της πλούτος συμβάλει τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική μας οικονομία.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην κατεύθυνση αυτή θα είμαστε αρωγός στην προσπάθεια για την άμεση λήψη αποζημιώσεων. Σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις σε έργα αγροτικής οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή συμβάλλουμε στην θωράκιση, ενδυνάμωση και εξωστρέφεια του κλάδου». 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria