Προκλήσεις δίχως τέλος από Τουρκία: Μετά τους λεονταρισμούς Ακάρ, χάρτης με Αιγαίο και Κρήτη υπό τουρκική κατοχή στα χέρια του Μπαχτσελί - OlaDeka

Προκλήσεις δίχως τέλος από Τουρκία: Μετά τους λεονταρισμούς Ακάρ, χάρτης με Αιγαίο και Κρήτη υπό τουρκική κατοχή στα χέρια του Μπαχτσελί

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι με τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί να παίρνει ως δώρα από τους Γκρίζους Λύκους, πίνακα με χάρτη που δείχνει την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας.
Τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε η ακραία εθνικιστική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων», με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του όμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στα γραφεία της οργάνωσης.

Ο Μπαχτσελί δέχτηκε ως «δώρο» των στελεχών των «Γκρίζων Λύκων» ένα χάρτη που αποτυπώνει τους τουρκικους μεγαλοϊδεατισμούς.
Ειδικότερα, μετά το τέλος της συνάντησης με τα μέλη της οργάνωσης, ο Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ δώρισε στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί έναν πίνακα, ο οποίος δείχνει έναν χάρτη με επίκεντρο το Αιγαίο.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Twitter οι «Γκρίζοι Λύκοι», η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου από τη Θάσο μέχρι τη Ρόδο έχουν βαφτεί με κόκκινο χρώμα, υποδεικνύοντας ότι είναι τμήμα της Τουρκίας.

«Ο αρχηγός μας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των Γκρίζων Λύκων. Ο Σοφός Ηγέτης του Τουρκικού Κόσμου, ο Ηγέτης μας, ο Παντοδύναμος Αλλάχ να ευλογεί τον Κύριο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και να του χαρίζει μακροζωία», έγραψαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στην ανάρτηση που συνόδευσε τις φωτογραφίες με τον επίμαχο χάρτη.

Ακάρ: Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, δεν αστειευόμαστε

Στις απειλές και τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα επέστρεψε ο Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο Haber Global. Ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας μίλησε για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων αναφέρθηκε και στη χώρα μας αλλά και το κυπριακό.

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και δεν είναι επιθυμία της η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.«Δε θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», ανέφερε.

Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης ήταν μεγάλη ντροπή

Ο τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην ένταση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών αυτή την περίοδο, κάνοντας λόγο για «στρατιωτικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου, ενώ αναφέρθηκε και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, το μεταναστευτικό αλλά και το κυπριακό. Όπως τόνισε, ο έλληνας πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του,  ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία. «Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης ήταν μεγάλη ντροπή. Έδωσε αυτή την ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Θα σταματήσουν όλοι να δουλεύουν για να δουν τι λέει ο Μητσοτάκης;», σημείωσε. «Πιστεύουμε ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, θα λάβει τη σωστή απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις με την Τουρκία και τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Οι θετικές εξελίξεις σχετικά με τα F-16 και τον εκσυγχρονισμό θα συνεχιστούν στον στρατιωτικό τομέα των ΗΠΑ», επισήμανε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ο Ακάρ ανέφερε για τα νησιά του Αιγαίου: «Κάναμε τα σχέδιά μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Η Ελλάδα δε θα καταφέρει τίποτα με τον εξοπλισμό των νησιών. Παρά τις παραβιάσεις και τις παρενοχλήσεις, λέμε να μιλήσουμε, να λύσουμε το πρόβλημα ειρηνικά. Μιλάμε για ειρήνη λέμε, αλλά κανείς δεν πρέπει να το αντιλαμβάνεται αυτό ως αδυναμία. Δε θα παραβιάσουν τα δικαιώματά μας. Δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά ούτε με εξοπλισμό ούτε με συμμαχίες. Έχουμε απόλυτο δίκιο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, είμαστε αποφασισμένοι και είμαστε ικανοί για αυτό. Ας καθίσουμε να μιλήσουμε σαν άντρες. Ας επωφεληθούν εξίσου οι χώρες μας από τα πλούτη του Αιγαίου».

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο κυπριακό, σχολιάζοντας ότι: «Η μεγαλύτερη συμβολή που έχουμε κάνει για την ειρήνη στην Κύπρο είναι η ειρηνευτική επιχείρηση. Μετά από αυτή την επιχείρηση, βλέπουμε ότι η Κύπρος ζει ειρηνικά. Είπαν επίσης “όχι” στο σχέδιο Ανάν. Όχι, κύριε, δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε πλέον τις ίδιες διαπραγματεύσεις. Δύο κυρίαρχα και εξίσου ανεξάρτητα κράτη. Αυτή είναι η λύση που έχουν συμφωνήσει η Τουρκία και η ΤΔΒΚ. Εμείς είμαστε ο εγγυητής, οι άλλοι εγγυητές ξέρουν τι κάνουν. Έχουμε έγκυρη εγγύηση βάσει του διεθνούς δικαίου. Θα εκπληρώσουμε όλες μας τις ευθύνες όσον αφορά την εγγύηση μας».

Πηγή

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria