ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Χάος στα Πνευματικά Δικαιώματα – Συνεχίζονται οι μαζικές Διώξεις στην Εστίαση»

Αρχική » Ελλάδα » ΠΑΝΣΕΚΤΕ: «Χάος στα Πνευματικά Δικαιώματα – Συνεχίζονται οι μαζικές Διώξεις στην Εστίαση»

«Χάος στα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα. Συνεχίζονται οι μαζικές Διώξεις Συναδέλφων της Εστίασης με Ασφαλιστικά μέτρα μέχρι και Αγωγές»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δυστυχώς συνεχίζονται και μάλιστα με έντονους ρυθμούς ο διωγμός εναντίον των επιχειρήσεών μας από GEA –ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ.

Χιλιάδες οι επιστολές περί δήθεν οφειλόμενων οφειλών. Οι τυποποιημένες επιστολές που κατά χιλιάδες αποστέλλονται, δεν αποτελούν απόδειξη οφειλής και να μην τις αποδέχεστε Συνάδελφοι, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πολύ καλά, τα στοιχεία τους τις περισσότερες φορές είναι πλασματικά και μη πραγματικά. Το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει:

«…Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να μην χρησιμοποιεί στο κατάστημά του εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο (δηλαδή ρεπερτόριο που δεν εκπροσωπείται από τους παραπάνω ΟΣΔ τα δικαιώματα του οποίου τους έχουν ανατεθεί είτε απευθείας από τους δικαιούχους, είτε βάσει συμβάσεων αμοιβαιότητας με άλλους ΟΣΔ του εξωτερικού)…» 

Στην περίπτωση αυτή, Συνάδελφε δεν ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να πληρώσεις καμία ΕΤΑΙΡΙΑ ούτε GEA ή ΕΔΕΜ ή ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

  • Οι ως άνω Εταιρίες είναι οργανισμοί ΙΔΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και δεν έχουν καμία σχέση με Δημόσια Νομική μορφή
  • Δεν είναι ελεγκτικά όργανα 
  • Σε περίπτωση ασφυκτικών πιέσεων προς την επιχείρησή σου να το καταγγείλεις.
  • Για τον GEA ο οποίος συνεχίζει να χρησιμοποιεί το σλόγκαν ότι «υποχρεούμεθα να καταβάλλουμε συγγενικά δικαιώματα, ψεύδονται διότι ο Νόμος 2121/93 αναφέρει:

«..Στο πλαίσιο αυτό, εάν προκύπτει ρητά και με σαφήνεια ότι οι δικαιούχοι της εύλογης αμοιβής του αρθ.49 Ν.2121/1993, όπως ισχύει, μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν εκπροσωπούνται από τον οργανισμό GEA ή από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό της αλλοδαπής με τον οποίο ο GEA έχει σύμβαση αμοιβαιότητας, τότε δεν οφείλονται για τους εν λόγω δικαιούχους δικαιώματα στον GEA για όσο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιον ΟΣΔ….» 

Επίσης η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών 349/2022 όπως και άλλα Πρωτοδικεία, εκδίδουν αποφάσεις αθωωτικές. Για περισσότερες πληροφορίες και τον τρόπο το πώς να απαλλαγείτε, μιλήστε με τον Πρόεδρο κο Τσαπατσάρη. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                                             Κοζάνη,  25 Ιουλίου 2022

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ –                                                                  Αριθμ. Πρωτ.:  1045

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ 

ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Έγκρισης 49/2016

web : www.pansekte.com     

email : [email protected]

[email protected] 

Τηλ : 2462502358          

Κιν: 6995625262 – 6938805578

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια