Πέντε ανεμογεννήτριες από τη Siemens Gamesa στην Κλεισούρα - OlaDeka

Πέντε ανεμογεννήτριες από τη Siemens Gamesa στην Κλεισούρα

Η Siemens Gamesa υπέγραψε για πρώτη φορά δύο συμβάσεις με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θυγατρική της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας στην Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι η συμφωνία 25 MW για την προμήθεια πέντε ανεμογεννητριών μοντέλου SG5.0-145 που λειτουργούν στα 5,2 MW για το αιολικό πάρκο Δούκα που θα εγκατασταθεί στην Καστοριά. Το δεύτερο αποτελείται από σύμβαση 15 MW για την προμήθεια τριών ανεμογεννητριών μοντέλου SG5.0-145 για το αιολικό πάρκο Κουκούλι, στην Κοζάνη.

Τα δύο αιολικά πάρκα έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία την άνοιξη του 2024. Οι συμβάσεις και για τα δύο αιολικά πάρκα περιλαμβάνουν συμφωνία παροχής υπηρεσιών πλήρους λειτουργίας και συντήρησης για περίοδο 20 ετών.

Η ενέργεια που θα παράγουν αυτά τα δύο αιολικά πάρκα θα παρέχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία 35.000 νοικοκυριών και θα βοηθήσει στην αποφυγή της εκπομπής 105.000 τόνων CO2 ετησίως, που ισοδυναμεί με τις εκπομπές περίπου 60.000 οχημάτων. Για να επιτευχθεί αυτή η εξοικονόμηση CO2, θα πρέπει να φυτευτούν 1,7 εκατομμύρια δέντρα.

Η Siemens Gamesa διαθέτει 992 MW εγκατεστημένα ή υπό κατασκευή στην Ελλάδα. Ο στόλος υπηρεσιών θα αντιπροσωπεύει 680 MW στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών που παρέχονται σε άλλες ανεμογεννήτριες OEM. Όπως και σε άλλα έργα στην περιοχή της Μακεδονίας, η εγκατάσταση αυτών των δύο αιολικών πάρκων θα αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις μεταφορών.

Συνέχεια στο energypress.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria