Γ. Κορεντσίδης για δομές και εργαζόμενους: «Όλα τα προβλήματα σχεδόν έφτασαν στο τέλος τους» (Vid) - OlaDeka

Γ. Κορεντσίδης για δομές και εργαζόμενους: «Όλα τα προβλήματα σχεδόν έφτασαν στο τέλος τους» (Vid)

«Aπό τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν κανονικά οι βρεφικοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί, όλοι οι υπάλληλοι θα είναι στις θέσεις τους, δεν θα υπάρχει κανένας φόβος καμία ανασφάλεια, καμία αγωνία για τον αν πληρώνονται ή όχι οι μισθοί»

Σημαντική τοποθέτηση του Δημάρχου Καστοριάς στην 13η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για κοινωφελή επιχείρηση, δομές και εργαζομένους. Ο Γιάννης Κορεντσίδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκτιμώ κατ’ αρχάς το ενδιαφέρον που υπάρχει για την κοινωφελή και για όλα τα προβλήματα και όντως το λέω πραγματικά… επίσης εκτιμώ ότι δεν υπάρχει λόγος για τέτοια ένταση, ειδικά τώρα στο σημείο που έχουμε φτάσει και λέω στο σημείο που έχουμε φτάσει γιατί εντός ολίγων ημερών θα κληθούμε να ψηφίσουμε αυτό που συζητούσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για συγχώνευση δομών, για λύσεις και εκκαθαρίσεις οπότε όλα τα προβλήματα σχεδόν έφτασαν στο τέλος τους.

Οπότε συνεχίζω για αυτά που συζητήθηκαν πριν από λίγο για την κοινωφελή και όλα τα υπόλοιπα και θα καταλήξω στο θέμα με τους Μανιάκους για τα νεκροταφεία.

Η κοινωφελής λοιπόν όντως είχε κάποια προβλήματα, αρκετά και μεγάλα προβλήματα, δεν είχε σχέση με το νομικό πρόσωπο παιδείας – αθλητισμού το οποίο χρηματοδοτούνταν εξολοκλήρου από τον Δήμο Καστοριάς όλος ο προϋπολογισμός, οπότε όλα κυλούσαν κανονικότατα, δυστυχώς στην κοινωφελή δεν μπορούσε να γίνει το ίδιο πράγμα. Παρόλα αυτά είμαστε η Δημοτική Αρχή και εννοώ όλο το δημοτικό συμβούλιο που χρηματοδοτήσαμε αρκετές φορές την κοινωφελή για να πληρωθούν αρκετοί από τους μισθούς που οφείλονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ίδιο θα γίνει και τώρα, αλλά αυτή η φορά θα είναι η τελευταία διότι θα έχει λυθεί το ζήτημα. Άρα λίγο υπομονή, το σίγουρο είναι ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν κανονικά οι βρεφικοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί, όλοι οι υπάλληλοι θα είναι στις θέσεις τους, δεν θα υπάρχει κανένας φόβος καμία ανασφάλεια, καμία αγωνία για τον αν πληρώνονται ή όχι οι μισθοί και επίσης να ξεκαθαρίσω επειδή ακούστηκε κάτι και για το ΚΕΚ απ’ τον κύριο Παύλου, ότι στον σχεδιασμό είναι καμία δομή που υπάρχει σε αυτές τις δομές του Δήμου να μην κλείσει. Το σίγουρο είναι ότι κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη θέση του, ίσα-ίσα θα εξασφαλιστούν οι θέσεις, θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα και θα έχουν εξοφληθεί όλες οι μισθοδοσίες. Και μιλάω για ένα διάστημα μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου, μέσα σε ενάμιση μήνα θα έχουν λυθεί όλα αυτά… »

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria