Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα καύσιμα: Ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα - OlaDeka

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα καύσιμα: Ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να κάνει παρέμβαση το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με το κρατικό κανάλι ο ίδιος αναμένεται να προβεί ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά, η οποία μεταδίδεται στις 23:00 από την κρατική τηλεόραση.

«Θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Ο προηγούμενος τρόπος (δηλαδή το Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πως θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, διότι αντέχουμε δημοσιονομικά. Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιριών διακοπών» δήλωσε αναφορικά με τις καλπάζουσες τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για τις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα για τις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις τιμές των καυσίμων. Τα μέτρα, κατά πληροφορίες, θα αφορούν κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν διακοπές χωρίς να επωμίζονται βαρύ φορτίο λόγω των υψηλών τιμών στο ντίζελ και την αμόλυβδη.

Για τα ελληνοτουρκικά: «Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο και το παράνομο»

«Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο και το παράνομο», ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και προσωπικά στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι οι αιτιάσεις της Άγκυρας στερούνται λογικής και νομιμότητας.

Όπως είπε, «η Ελλάδα θέλει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, ωστόσο δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς. Η χώρα εκτός από την αποτρεπτική ικανότητα, έχει και πολύ ισχυρούς συμμάχους και βρίσκεται μέσα σε ένα πλαίσιο χωρών που θεωρούν ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται με τη βία και ότι οι διάφορες πρέπει να λύνονται με βάση το διεθνές δίκαιο», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα συναντηθούμε και όπως είπα και στον ίδιο πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και να αντιλαμβανόμαστε ότι τα επιχειρήματα δεν μπορούν να αγγίζουν τη σφαίρα του παραλόγου. Με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο και αυτά που λέει η Τουρκία, σχετικά με τα νησιά, είναι παράλογα».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria