ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ 7 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ 7 ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Ταξική Ενότητα στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων ν.Καστοριάς στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση της ΕΙΝΔΥΜ στις 09:00 στο νοσοκομείο Καστοριάς με αφορμή την επικείμενη απόλυση 7 ειδικευόμενων γιατρών στο ΓΝ Καστοριάς.

Άλλο ένα χτύπημα στο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία των εργαζομένων στην Καστοριά έρχεται να προστεθεί στα αλλεπάληλα χτυπήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, που είναι αντιμέτωποι με το ένα κύμα ακρίβειας μετά το άλλο αλλά και όλους τους αντεργατικούς νόμους.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του νοσοκομείου Καστοριάς ενημέρωσε πρόσφατα οτι δε θα ανανεώσει τις συμβάσεις 7 ειδικευόμενων γιατρών  (5 στην παθολογική και 2 στην παιδιατρική).

Με την παραπάνω ενέργεια θα μείνουν 6 απο 11 ειδικευόμενους στην παθολογικη και καρδιολογική κλινική  για να καλύπτουν 6 τομείς ταυτόχρονα και 2 ειδικευόμενοι στην παιδιατρική από 5.

Η υγεία του λαού δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι κόστους – οφέλους με τραγικές ελείψεις σε προσωπικό ώστε ο προϋπολογισμός του Νοσκομείου ΑΕ -που έχουν θεσμοθετήσει όλες οι κυβερνήσεις- να είναι όσο πιο μικρός γίνεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του λαού της Καστοριάς.

Απαιτούμε:

  1. Να μην περάσει το σχέδιο για απόλυση 7 γιατρών του ΓΝ Καστοριάς
  2. Να ανακληθούν οι απολύσεις των συμβασιούχων,μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  3. Μαζικές προσλήψεις μόνομου προσωπικού στο ΓΝ Καστοριάς

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας!

Ταξική Ενότητα στο σωματείο

Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν.Καστοριάς

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια