Μάχη τσομπανόσκυλου με λύκο στη Βυσσινιά Καστοριάς – Εικόνες - OlaDeka

Μάχη τσομπανόσκυλου με λύκο στη Βυσσινιά Καστοριάς – Εικόνες

Μάχη τσομπανόσκυλου με λύκο στη Βυσσινιά Καστοριάς

Σκληρή αποδείχτηκε η μάχη ενός τσομπανόσκυλου με λύκο στην περιοχή της Βυσσινιάς Καστοριάς. Ένας μολοσσός Ηπείρου υπερασπίστηκε με αυτοθυσία το κοπάδι του αφεντικού του, το οποίο δέχτηκε επίθεση από το αγρίμι.

Ο ηλικίας πέντε ετών σκύλος, όταν αντιλήφτηκε τον λύκο τον καταδίωξε και τον ακολούθησε μέσα στα πυκνά. Εκεί, ακολούθησε συμπλοκή με το αγρίμι, το οποίο αναγκάστηκε να απομακρυνθεί μέσα στο δάσος.- Advertisement –

Ωστόσο είχε πληγωθεί και ο σκύλος, ο οποίος επιστρέφοντας έφερε τα σημάδια από τα δόντια του λύκου στα χείλη του, στα πόδια (το ένα μπροστινό και το ένα πισινό) και στους όρχεις του.

Μάχη τσομπανόσκυλου με λύκο στη Βυσσινιά Καστοριάς

Ο Σπύρος Τσίτσιας και ο γιος του Σπύρος, ιδιοκτήτες του κοπαδιού των 80 γελαδιών, μόλις είδαν τον σκύλο ματωμένο, τον πήραν στον κτηνίατρο Χρήστο Μόσχο, στο Άργος Ορεστικό, ο οποίος και φρόντισε τις πληγές του.

Μάχη τσομπανόσκυλου με λύκο στη Βυσσινιά Καστοριάς

«Ο σκύλος είναι καλά. Τον περιποιήθηκα και σύντομα θα είναι και πάλι σε θέση να φυλάξει το κοπάδι. Οι ιδιοκτήτες μου είπαν πως όταν άκουσαν τα γαβγίσματα νόμιζαν ότι ήταν αρκούδα. Αλλά, τα τραύματα και οι δαγκωματιές ήταν από λύκο. Στο κοπάδι υπάρχουν κι άλλα σκυλιά, αλλά αυτό ο αρσενικός ακολούθησε τον λύκο στα πυκνά και πάλεψε μαζί του», είπε ο κτηνίατρος για το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι «οι επιθέσεις αρκούδων και λύκων στην περιοχή είναι σε ημερήσια διάταξη, κάνοντας δύσκολη την ζωή των ανθρώπων της υπαίθρου».

Μάχη τσομπανόσκυλου με λύκο στη Βυσσινιά

Η Βυσσινιά είναι ορεινός οικισμός του νομού Καστοριάς και βρίσκεται βορείως της λίμνης Καστοριάς, στις δυτικές πλαγιές του Βιτσίου, σε υψόμετρο 900 μ. Οι κάτοικοι είναι λιγοστοί, γύρω στους 135, με την απογραφή του 2001.

Μάχη τσομπανόσκυλου με λύκο στη Βυσσινιά Καστοριάς

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria