Καινοτομία: Κιτ “φυλαχτού” αλλεργιών – Ο μικρότερος και ταχύτερος αισθητήρας αλλεργιογόνων στον κόσμο

Αρχική » Μαγειρική & Συνταγές » Καινοτομία: Κιτ “φυλαχτού” αλλεργιών – Ο μικρότερος και ταχύτερος αισθητήρας αλλεργιογόνων στον κόσμο

Allergy Amullet: Μία παγκόσμια καινοτομία έρχεται με την μορφή… φυλαχτού να βοηθήσει στον έλεγχο αλλεργιογόνων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Επί του παρόντος, η πιο αποτελεσματική στρατηγική για τη διαχείριση της τροφικής αλλεργίας είναι η αυστηρή αποφυγή του προσβάλλοντος αλλεργιογόνου. Όμως μία καινοτομία ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα. Η εταιρεία Abi Barnes δανείστηκε ως βάση τεχνολογία για την ανίχνευση της νικοτίνης και της μαριχουάνας και τη χρησιμοποιεί για να ελέγξει για αλλεργιογόνα τροφίμων. Η εταιρεία Allergy Amulet , όχι μόνο παρέχει αποτελέσματα δοκιμών εντός 60-90 δευτερολέπτων, αλλά χρησιμοποιεί επίσης όμορφα σχέδια που μπορεί να φέρει μαζί του ο καταναλωτής, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση. Είτε ως κολιέ, είτε ως προσθήκη στο μπρελόκ με τα κλειδιά, είτε ως βραχιολάκι ο μικρός αισθητήρας δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια αλλεργικούς να απολαμβάνουν το φαγητό εντός και εκτός χωρίς έννοια και φόβο. Για να διαβάσετε την επιστημονική μελέτη για το Allergy Amullet πατήστε ΕΔΩ.

Πως λειτουργεί

Συλλέξτε ένα δείγμα από το φαγητό σας και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το Φυλαχτό αναφέρει εάν υπάρχει αλλεργιογόνο τροφής. Το Allergy Amullet συνοδεύεται από έναν αναγνώστη (το μαύρο ορθογώνιο) και έναν δειγματολήπτη τροφίμων. Οι χρήστες εισάγουν φαγητό στο δειγματολήπτη και στη συνέχεια το περιστρέφουν για να το αλέσουν. Μόλις συνδεθεί ο δειγματολήπτης στο Φυλαχτό, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση σε δευτερόλεπτα, που θα δείχνει εάν ανιχνεύτηκε ή όχι το αλλεργιογόνο.

Ενδεικτικές απαντήσεις από το κιτ φυλαχτού αλλεργιών

Οι αισθητήρες Allergy Amulet περιέχουν τρισεκατομμύρια μοριακές νανοκοιλότητες που ταιριάζουν και συνδέονται με μόρια στόχους σε μια διαδικασία που ονομάζεται μοριακή αποτύπωση.  Είναι βαθμονομημένοι για να ανιχνεύουν αλλεργιογόνα συστατικά σε κλινικά σχετικά όρια και υποβάλλονται σε εκτεταμένες δοκιμές τροφίμων για να διασφαλιστεί η ακρίβεια. Οι αισθητήρες είναι βαθμονομημένοι για να ανιχνεύουν αλλεργιογόνα συστατικά σεεπίπεδα που θεωρούνται οι χαμηλότερες ποσότητες που θα πυροδοτήσουν μια αντίδραση στα πιο ευαίσθητα σε τροφικές αλλεργίες άτομα.

Το φυλαχτό ως βραχιόλι

Σύμφωνα με την εταιρεία το καινοτόμο προϊόν προορίζεται να βοηθήσει τόσο οικογένειες και άτομα που καταναλώνουν γεύματα που ετοιμάζουν άλλοι, επιχειρήσεις για να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πελατών και επισκεπτών, ενώ και τα παιδιά με αλλεργίες θα ζουν μία πιο φυσιολογική ζωή χωρίς αποκλεισμούς.

Το Allergy Amulet κάνει δοκιμές για τα κορυφαία εννέα πιο κοινά αλλεργιογόνα τροφίμων (φιστίκια, ξηροί καρποί, ψάρια, οστρακοειδή, σιτάρι, αυγά, γάλα, σόγια και σουσάμι) + γλουτένη. Μέχρι στιγμής το προϊόν διατίθεται μόνο για έλεγχο σόγιας και φιστικιών αλλά σύντομα θα είναι έτοιμη και η τεχνολογία για τα υπόλοιπα αλλεργιογόνα.

Το φυλαχτό ως μπρελόκ


Το Amulet μπορεί να δοκιμάσει μια μεγάλη ποικιλία στερεών και υγρών—από μπάρες granola και cupcakes μέχρι σαλάτες και σούπες.
Οι δειγματολήπτες Allergy Amulet είναι προς το παρόν μιας χρήσης. Άρα θα χρειάζεται αλλαγή στον δειγματολήπτη για κάθε νέα δοκιμή. Οι πελάτες θα λάβουν μια βιοδιασπώμενη σακούλα για να στείλουν πίσω τους χρησιμοποιημένους δειγματολήπτες οι οποίοι θα ανακυκλωθούν από την εταιρεία.

Ο αναγνώστης Amulet δεν απαιτεί Wi-Fi ή smartphone για να εκτελέσει μια δοκιμή. Εάν οι χρήστες επιθυμούν να συνδέσουν τον αισθητήρα σε εφαρμογή, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης και αποστολής δοκιμών, σύνδεσης με άλλα άτομα αλλεργικά σε τρόφιμα και αποθήκευσης και κοινής χρήσης σημαντικών πληροφοριών, όπως επαφές έκτακτης ανάγκης.

Το Φυλαχτό ως κολιέ

Το Φυλαχτό προορίζεται να συλλάβει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του φαγητού. Η δοκιμή θα προσδιορίσει την παρουσία ή την απουσία ενός αλλεργιογόνου συστατικού μόνο στο δείγμα που συλλέγεται.

Το Φυλαχτό χρησιμεύει ως συμπλήρωμα, όχι ως υποκατάστατο, των τυπικών προληπτικών μέτρων που διαφορετικά θα έπαιρναν τα άτομα με τροφική αλλεργία όταν τρώνε έξω ή τρώνε φαγητά που παρασκευάζονται από άλλους.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια