Επίσκεψη – έκπληξη του Όλαφ Σολτς στην Θεσσαλονίκη: Θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό - OlaDeka

Επίσκεψη – έκπληξη του Όλαφ Σολτς στην Θεσσαλονίκη: Θα έχει δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό

Επίσκεψη – έκπληξη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στις 10 Ιουνίου. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, ο Όλαφ Σολτς, θα έχει δείπνο συνεργασίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Συνεχίζει με επίσκεψη στα Δυτικά Βαλκάνια ο καγκελάριος της Γερμανίας

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Σολτς είχε μια «πολύ καλή συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη» κατά τη συνάντηση των δύο στις Βρυξέλλες προ ημερών. Η συνάντηση αυτή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη γιατί ο καγκελάριος της Γερμανίας στη συνέχεια θα ξεκινήσει περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια, με αρχή τη Βόρεια Μακεδονία.

Σημειώνεται πως την προσεχή Τετάρτη, στη χώρα μας θα βρεθεί η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η κυρία Μπέρμποκ θα μεταβεί την επομένη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Επίσκεψη καθώς το Βερολίνο στρέφεται κατά της Άγκυρας

Οι επισκέψεις αυτές έρχονται την ώρα που φαίνεται το Βερολίνο να εγκαταλείπει τη λογική των ίσων αποστάσεων στα ελληνοτουρικά.

Προ ημερών, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο οποίος βρισκόταν και στη συνάντηση των δύο ηγετών κατά την οποία ο έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ άλλων έδειξε και τους χάρτες της γαλάζιας πατρίδας, απάντησε σε ερώτηση του Παντελή Βαλασόπουλου

Όπως ανέφερε ο κ. Μπούχνερ, η θέση της Γερμανίας είναι ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους άλλους εταίρους και τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ενώ τέλος δε γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η εθνική κυριαρχία ενός κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ουσιαστικά δηλαδή ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης έθεσε το ζήτημα το ότι η Τουρκία δεν αμφισβητεί μόνο τα ελληνικά σύνορα αλλά τα σύνορα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε συνεννόηση μεταξύ Σολτς και Μητσοτάκη η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση όσων είχε πει η κυρία Χόφμαν και θα υπάρξει νέα στάση της Γερμανίας, ειδικά μετά τα όσα ανέφερε κα ο πρόεδρος Μακρόν στις Βρυξέλλες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria