Γούνα: Χαμόγελα, σκέψεις και συγκρατημένη αισιοδοξία made in Korea

ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Αρχική » Γούνα » Γούνα: Χαμόγελα, σκέψεις και συγκρατημένη αισιοδοξία made in Korea

Χρόνια είχαν να νιώσουν αισιόδοξοι οι γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας μέσα και έξω από το εκθετήριο του Προφήτη Ηλία.

Η 25μελης εμπορική αποστολή από τη Ν. Κορέα «όργωσε» το εκθετήριο και δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν παλιές καλές εποχές.

Μετά την επίδειξη της Κυριακής στην οποία συμμετείχαν επιχειρήσεις που είχαν επιλεγεί από τους Κορεάτες, ακολούθησε τη Δευτέρα το show το οποίο πλαισίωσαν γουνοποιοί εκτός της λίστας των 23 προεπιλεγμένων.

Οι ασιάτες επαλήθευσαν πλήρως τη φήμη των πολύ δύσκολων και απαιτητικών πελατών. Παρόλα αυτά, πήγαν σε όλα τα περίπτερα (που δεν ήταν όπως άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις γεμάτα σε ποσότητα προϊόντων) εξέτασαν με κάθε λεπτομέρεια τα γουναρικά και διερεύνησαν σχολαστικά κάθε πτυχή της παραγωγικής διαδικασίας, των χαρακτηριστικών και πολλά άλλα στοιχεία που τους ενδιέφεραν. Και όλα αυτά δεν περιορίστηκαν στους χώρους του εκθετηρίου αλλά επεκτάθηκαν και με επί τόπου επισκέψεις σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις του τόπου.

«Τέτοια παραγγελία για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω δει ποτέ εγώ προσωπικά σε καμία από τις εκθέσεις του παρελθόντος στις οποίες έχω συμμετάσχει και να φανταστεί κανείς ότι όσα γουναρικά μου παρήγγειλαν είναι προς έλεγχο και δειγματισμό στις έδρες των εμπορικών επιχειρήσεων στην πατρίδα τους, αν τους αρέσουν, ελπίζω ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε ακόμα και πολύ καλύτερα…» εκμυστηρεύεται στο oladeka.com γουνοποιός που συμμετέχει στη τρέχουσα διοργάνωση και δεν έχει λείψει σχεδόν ποτέ από τις παλιές εκθέσεις γούνας.

ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις που χτύπησαν κόκκινο σε ενθουσιασμό και αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα πολύ γνωστή μεγάλη γουνοποιητική εταιρία ξάφνιασε τους πάντες που σε καιρό τεράστιας κρίσης, παρουσίασε εντυπωσιακότητα κομμάτια με υλικά, φιλοσοφία και σχέδιο που ήταν για πολλούς ένα -τουλάχιστον- χρόνο μπροστά.

Οι κορεάτες ως γνωστόν, έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρονται έντονα για sable αλλά ακόμη κι αυτοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τα απίστευτα ρούχα με συνδυασμούς sable – ύφασμα, μουσελίνα κ.α. με πολύ υψηλού επιπέδου ποιότητα και design του αύριο. Μία από τις ασιατικές αποστολές…έκλεισε το περίπτερο της εν λόγω ελληνικής επιχείρησης. Στην κυριολεξία όμως. Συγκεκριμένα φέρεται να είπαν στους έλληνες γουνοποιούς: «Στην Νότια Κορέα τα γουναρικά σου θα τα έχουμε όλα, μόνο εμείς!» Κι αφού έκλεισε η συμφωνία για αποκλειστικότητα στην κορεατική αγορά ανάμεσα στις δυο επιχειρήσεις, δεν υπήρχε κανένας λόγος να μένει ανοιχτό το περίπτερο! Όπως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακυρώθηκε και η συμμετοχή της ελληνικής εταιρίας στην επερχόμενη έκθεση γούνας της Σεούλ που ανοίγει τις πύλες της σε λίγες ημέρες, αφού μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρουσιαστούν τα προϊόντα του συγκεκριμένου ελληνικού brand στη χώρα αυτή.

Εντυπωσιακά κομμάτια παρουσίασε και άλλη μία γνωστή καστοριανή εταιρία, η οποία τράβηξε την προσοχή των κορεατών αλλά η πρώτη και με διαφορά ήταν εκείνη η οποία σημείωσε το πρωτόγνωρο προαναφερθέν επίπεδο συμφωνίας που διαβάσατε πιο πριν.

ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΜΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΙΔΙΑ…

Μετά από μερικά εντυπωσιακά…ρίχτερ εμπορικών πράξεων βέβαια, η υπόλοιπη ατμόσφαιρα, θύμιζε -χωρίς να είναι και αρνητικό μετά από τις μακρόχρονες περιπέτειες του κλάδου- τη συνήθη εικόνα παρόμοιων εκδηλώσεων. Άγχος, προσμονή, συνομιλίες, ζυμώσεις, κάποιες εγγραφές που ξανάδωσαν ζωή σε έναν χώρο που μετα βίας δεν μύριζε μούχλα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας πώλησης στους κορεάτες είναι ότι όπως μας ανέφερε γουνοποιός μας, «Όπως μπαίνουν στους χώρους μας οι εκπρόσωποι τους πχ αν είναι τρεις, πρέπει να είμαστε στην «τσίτα» να ανταπεξέλθουμε και με τους τρεις, ένας να μην μας δει θετικά, ακόμη κι αν οι άλλοι δύο θέλουν να κάνουμε δουλειά, θα φύγουν. Η άποψη του ενός ισχύει ως βέτο!»

Η νέα εμπειρία, αποτελεί τροφή για σκέψη, μηδενισμό του κοντέρ και ευκαιρία για μια υποσχόμενη νέα αρχή, προσδοκίες και ψυχολογία που για πρώτη φορά μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια δείχνει να σπάει την ευθεία γραμμή του…καρδιογράφου. Για να δούμε…

Τις επόμενες μέρες ακολουθεί το πρόγραμμα με συνεχείς δειγματισμούς, επισκέψεις σε επιχειρήσεις του τόπου και ολοκλήρωση με ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΟΣ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια