Αποκάλυψη Google: To Predator έχει αγοραστεί από κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα - OlaDeka

Αποκάλυψη Google: To Predator έχει αγοραστεί από κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

google

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση της παρακόλουθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη η οποία έχει καταγγελθεί από τον ίδιον.

Η Google, με σχετικό έγγραφό της που έχει ημερομηνία 19 Μαϊου, αναφέρει ρητά ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πωληθεί σε κρατικούς φορείς σε μία σειρά από χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή καταρρίπτει το επιχείρημα του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος, όταν είχε ρωτηθεί σχετικά, είχε ισχυριστεί ότι ο δημοσιογράφος τον παρακολουθούσε “ιδιώτης” και ότι ουδείς κυβερνητικός φορέας έχει προμηθευτεί σχετικό λογισμικό.

H Google αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “σύμφωνα με τα ευρήματα του CitizenLab ότι οι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση που έχουν προμηθευτεί το λογισμικό βρίσκονται στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία”.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την παραπάνω αποκάλυψη είναι ποιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες αγόρασαν το εν λόγω λογισμικό και για ποιους λόγους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria