Νέο άλμα στην τιμή του ρεύματος – Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ακρίβεια η Ελλάδα

Η διαφορά στην τιμή του ρεύματος από τη δεύτερη Ιταλία είναι στο +45%.

Αρχική » Ελλάδα » Νέο άλμα στην τιμή του ρεύματος – Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ακρίβεια η Ελλάδα

Βαθαίνει ακόμη περισσότερο η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα, με την τιμή του ρεύματος να εκτοξεύεται εκ νέου και να σπάει κάθε ρεκόρ.

Ειδικότερα, η τιμή της ΜWh έφτασε σήμερα για την χώρα μας στο 255,95%, μια νέα αύξηση κατά 32,9%.

Ακολουθεί η Ιταλία με 45% μικρότερη τιμή της ΜWh από την Ελλάδα και την τιμή της να είναι στο 175,93 / ΜWh.

timi reymatos ellada

Την δε φθηνότερη τιμή έχει η Φινλανδία με αντίστοιχες τιμές 71,66%, και η Λιθουανία που αν και παρουσιάζει αύξηση 84,7% η τιμή της είναι μόλις στο 87,05.

Τα νέα δεδομένα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ελληνικό νοικοκυριό, ενώ αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας, με σκληρές ανατιμήσεις και σε μια περίοδο που το Πάσχα όλοι θα πασχίσουν για τα απαραίτητα.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω δεδομένα προκύπτουν από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρικού Ρεύματος και η Ελλάδα είναι στο βαθύ μπλε, στο χειρότερο δηλαδή επίπεδο.

Για το θέμα ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε στο κοινωνικά δίκτυα ότι «και σήμερα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη, στην #ακρίβεια, στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος!» και κάνει λόγο για «ξεκάθαρη αισχροκέρδεια. Αξίζει ένα μπράβο στην κυβέρνηση.

Η ανάρτησή του

Νωρίτερα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Τριανταφύλλου, στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζεται πυρετωδώς, προκειμένου στην περίπτωση, που η Ευρώπη παραμείνει αδρανής, να θέσει πριν από τον Ιούνιο σε εφαρμογή ένα δικό της σχέδιο, το οποίο θα διασφαλίζει τη μείωση της τιμής που φτάνει στους καταναλωτές.

Μάλιστα αν η Ευρώπη δεν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει εθνικό σχέδιο προς την παραπάνω κατεύθυνση, το οποίο θα έχει εξάμηνη διάρκεια, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο και θα κοστίσει περίπου 4 δισ. ευρώ και θα στοχεύει στη μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στη λιανική, στα επίπεδα του μέσου όρου του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια