Κλείνει το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο – Κατηγορείται από τις αρχές για ελλιπείς πληροφορίες - OlaDeka

Κλείνει το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο – Κατηγορείται από τις αρχές για ελλιπείς πληροφορίες

Μετά τις έρευνες και τα πορίσματα των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Βελγική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας – AFSCA ανακάλεσε σήμερα την άδεια από τη μονάδα παραγωγής της Ferrero d’Arlon. Επίσης ανακαλούντα όλα τα προϊόντα της σειράς Kinder από την μονάδα παραγωγής Ferrero d’Arlon ανακαλούνται.

Αυτή η ολοκληρωμένη ανάκληση προϊόντος επηρεάζει ΟΛΑ τα προϊόντα «Kinder Surprise», «Kinder Surprise Maxi», «Kinder Mini Eggs» και «Schoko-bons», ανεξάρτητα από τις παρτίδες ή τις ημερομηνίες λήξης.

H AFSCA ζητά επίσης από τις εταιρείες διανομής να αφαιρέσουν όλα τα προϊόντα που αναφέρονται παραπάνω από τα ράφια των καταστημάτων στο Βέλγιο.

Για αρκετές εβδομάδες, περισσότερες από 134 κρούσματα σαλμονέλλωσης έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη. Έκτοτε, επιβεβαιώθηκε η σύνδεση που έγινε στα τέλη Μαρτίου μεταξύ αυτών των δηλητηριάσεων και του εργοστασίου παραγωγής Ferrero στην Arlon. Η AFSCA διενήργησε εις βάθος έρευνα στην εγκατάσταση της Ferrero στην Arlon.

Οι αρχές του Βελγίου παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα μέτρα που λαμβάνει η Ferrero και θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του χώρου μόνο αφού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η εγκατάσταση πληροί όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων.

H προστασία των καταναλωτών πρέπει να παραμείνει η προτεραιότητα κάθε εταιρείας που δραστηριοποιείται στην τροφική αλυσίδα και η AFSCA το διασφαλίζει αυτό. Η έρευνα στη Ferrero συνεχίζεται.

Ο David Clarinval, Υπουργός Γεωργίας του Βελγίου, δήλωσε: «Χαιρετίζω το έργο που επιτελέσθηκε για αρκετές ημέρες από την AFSCA. Λόγω της κατάστασης, ελήφθη η απόφαση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της μονάδας της Ferrero στην Arlon, προκειμένου να διευκρινιστεί η κατάσταση. Μια τέτοια απόφαση δεν λαμβάνεται ποτέ ελαφρά τη καρδία, αλλά οι τρέχουσες συνθήκες την υπαγορεύουν. Η επισιτιστική ασφάλεια των πολιτών μας δεν μπορεί ποτέ να παραμεληθεί”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria