ΚΚΕ: ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Αρχική » Ελλάδα » ΚΚΕ: ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Παραθέτουμε το σχόλιο του  Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τους υδρογονάνθρακες:

«Οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, με ορίζοντα το 2030, δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, που βλέπει την αφαίμαξη του εισοδήματός του απ’ την τεράστια ακρίβεια στην Ενέργεια σήμερα.

Δεν μπορούν, επίσης, να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που διαχρονικά έχουν παγώσει την εκμετάλλευση των εγχώριων ενεργειακών πόρων για να προχωρήσουν οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί, τα παζάρια με τους υδρογονάνθρακες στη ΝΑ Μεσόγειο, η πολιτική της ΕΕ για την πράσινη μετάβαση και οι σχεδιασμοί εφοδιασμού με LNG, που προκρίνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Η εξόρυξη πετρελαίου στην Καβάλα, που σήμερα παραμένει εκτός λειτουργίας, αποδεικνύει τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Σε κάθε περίπτωση, η εξόρυξη υδρογονανθράκων -αν και όποτε γίνει- στις σημερινές συνθήκες θα βρει ωφελημένους μεγάλους εγχώριους και ξένους ενεργειακούς ομίλους, που θα επενδύσουν στον συγκεκριμένο τομέα και δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φυσικό αέριο για το λαό. Το αποδεικνύει η ίδια η κυνική κυβερνητική ομολογία ότι σήμερα είναι ακριβώς η υψηλή τιμή του φυσικού αερίου που καθιστά αυτές τις επενδύσεις προσοδοφόρες, το οποίο σημαίνει ότι το εξορυσσόμενο φυσικό αέριο θα πρέπει να πωλείται σε τέτοιες υπέρογκες τιμές».

12/4/ 2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΟΥΡΑΤΗ 4, ΚΟΖΑΝΗ

τηλ.:2461 0 29078 fax: 2461 0 29078

e-mail: [email protected]

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια