Ρούλα Πισπιρίγκου: Είχε προαναγγείλει το θάνατο της Τζωρτζίνας – Τι είπε στους γιατρούς

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο περίπου 18 σελίδων διαβιβαστικό της ελληνικής αστυνομίας – Έδινε η ίδια την αγωγή στη Τζωρτζίνα

Τα στοιχεία που οδήγησαν σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών και οδήγησαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου κρατούμενη για τη δολοφονία της ίδιας της της κόρης, περιλαμβάνονται αναλυτικά στο περίπου 18 σελίδων διαβιβαστικό της ελληνικής Αστυνομίας.

Σε αυτό περιγράφεται μία “ψύχραιμη” γυναίκα, η οποία δεν αντέδρασε ούτε όταν διαπίστωσε ότι κινδύνευε η ζωή του παιδιού της, ούτε ενώ παρακολουθούσε τις αγωνιώδεις αλλά δίχως αποτέλεσμα, προσπάθειες των γιατρών να το σώσουν.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

“Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα”

Εντύπωση προκαλεί ένα στιγμιότυπο που αναφέρεται στην έκθεση, καθώς οι ίδιοι οι γιατροί το συγκράτησαν ως επιβαρυντικό. Στο σημείο του εγγράφου που αναλύεται το προανακριτικό υλικό, περιγράφεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μία μόλις ημέρα πριν το θανατηφόρο επεισόδιο είχε πει στους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη, ότι “αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα”. Η κατηγορούμενη -θεωρείται από τις αρχές- ότι λίγο πολύ προανήγγειλε το φρικτό έγκλημα, αφού -από τις καταθέσεις- δεν φαίνεται να υπήρχε λόγος ανησυχίας για την έλευση ενός μεγάλου επεισοδίου, που θα μπορούσε να είναι και θανατηφόρου.

Σχεδόν 20 ημέρες μετά το θάνατο της μικρής Ίριδας από πνευμονικό οίδημα στο σπίτι της, η μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα εισάγεται για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου, καθώς όπως περιγράφεται “έκανε στον ύπνο της με τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων”.

Συνολικά εννέα επεισόδια καταμετρήθηκαν από τον Απρίλιο του 2021, τα οποία ήταν όλα “αιφνίδια” και μικρής ισχύος, δίχως να υπάρξει ιατρική εξήγηση για την προέλευση τους, ενώ σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί. Όπως επισημαίνεται, τα επεισόδια έλαβαν χώρα μόνο κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στα νοσοκομεία Πάτρας και Παίδων “Αγλαΐας Κυριακού”, οπότε και βρισκόταν σε θάλαμο, ενώ όπως επισημαίνεται, δεν σημειώθηκε κανένα ούτε όταν βρισκόταν σε ΜΕΘ είτε στο Ωνάσειο. “Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί.

Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα” αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σημαντικό δε είναι το στοιχείο ότι κατά την παραμονή της 9χρονης στο Ωνάσειο, πραγματοποιήθηκε πλήρης γονιδιακός έλεγχος στο παιδί, μέσω του οποίου δεν εντοπίστηκε κάτι επιβαρυντικό για τον οργανισμό του παιδιού.

Το χρονικό

Αναλυτικότερα, «στις 21 Ιανουαρίου του 2022 εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ έμεινε για 36 ώρες, επέστρεψε πίσω στην Κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαία Κυριακού».

Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσίαζει και πάλι επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες εμφανίζει από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική, διασωληνώθηκε και 15.50 ώρα το παιδί κατέληξε.

Μόλις το παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων η Ρούλα Πισπιρίγγου σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, η οποία συνόδευε το παιδί, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της.

Σημειώνεται, ότι το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ήταν και ο πατέρας, ενώ όλες τις άλλες ημέρες, από τις 27 Ιανουαρίου και έπειτα, μόνον η μητέρα της. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείου, δηλώνοντας αγχωμένη επειδή αφήνει τα πράγματα της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.

Έδινε η ίδια την αγωγή στη Τζωρτζίνα

Όπως αναφέρεται, το επεισόδιο που οδήγησε και στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, εξελίχθηκε ραγδαία, ενώ ο θάνατος επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία. Επισημαίνεται ότι κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη, καθώς και ότι στο μεταθανάτιο αίμα του παιδιού διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml.

Τέλος, ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η ουσία είναι από 5 ως 20 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί τονίζουν το γεγονός ότι η κατηγορούμενη μητέρα ήταν συνεχώς παρούσα κατά τη νοσηλεία του παιδιού, η οποία είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν υπάρχουν κάμερες, επικαλούμενη το ενδεχόμενο κλοπής των προσωπικών της αντικειμένων. Παράλληλα, ως προπαρασκευαστική πράξη θεωρείται και το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου να ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο καθώς και ότι δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας.

«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα» επισημαίνεται.

Η μοιραία μέρα

Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν και σε μία σύντομη περιγραφή της 29ης Ιανουαρίου 2022, οπότε και η μικρή Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή. Λίγο πριν από τις 2.30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την κατηγορούμενη να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ωστόσο, “ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια” έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Τελικά, η 33χρονη “της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε”.

Όπως περιγράφεται, η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο και ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Τότε είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο στο παιδί δεν ακουγόταν, όπως έπρεπε όταν πέφτουν οι σφιγμοί του ασθενή. Αμέσως η 9χρονη διασωληνώθηκε, αλλά κατέληξε στις 15.50.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria