ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ- ΓΟΥΝΑΣ–ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ  Π.Ε.  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

Καλούμε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς 

Πέμπτη 24 Μάρτη στις 6:30 μμ

Για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη 

Απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία και Συλλόγους της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, στα σωματεία του δημοσίου τομέα αλλά και στις συνταξιουχικές οργανώσεις, σε καθένα που έρχεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.

Σε όλους όσους λένε «φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο», ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή.

Απευθυνόμαστε σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους.

 Τα γεγονότα  αυτά επηρεάζουν και τον κλάδο της Γούνας άμεσα γιατί  η Ρωσία και η Ουκρανία είναι οι μεγαλύτερες αγορές γουναρικών, ενώ η ανεργία να βρίσκεται σε ψιλά επίπεδα  με την ακρίβεια σε κοινωνικά αγαθά να οργιάζει, με τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Ρωσία και η Χώρα μας να αποδεικνύεται (βασιλικότερη των βασιλέων) προς αυτή την κατεύθυνση με καταστροφικές συνέπειες που θα επηρεάσουν τον κλάδο μας με απολύσεις και αύξηση της ανεργίας.  

  Οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν δεχόμαστε να ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους.

Σε όσους ψάχνουν να βρουν αποκούμπι στη συλλογική οργάνωση και δράση του εργατικού – λαϊκού κινήματος απορρίπτοντας αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι η ώρα τα να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Η Πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στην λαϊκή οργάνωση και πάλη.

Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.

Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή στο βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.

Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000 Ευρώ  στους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις ,13η  14η σύνταξη, 13ο 14ο μισθό στους Δημόσιους Υπαλλήλους. 

Αυτά θέλουμε να συζητήσουμε και να καθορίσουμε μπροστά στην Απεργία , να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της Πανελλαδικής πανεργατικής Απεργίας, στις 6 Απρίλη 

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria