Πόλεμος στην Ουκρανία: Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις – Θα συνεχιστούν αύριο - OlaDeka

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις – Θα συνεχιστούν αύριο

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν υπήρξε πρόοδος

Διακόπηκαν γύρω στις 4 το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας που ξεκίνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης , όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ στο Twitter.

Όπως δήλωσε οι συνομιλίες θα αρχίσουν ξανά αύριο Τρίτη. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν υπήρξε πρόοδος.

Το μήνυμα Ζελένσκι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  είχε δηλώσει ότι οι «δύσκολες συνομιλίες» βρίσκονται σε εξέλιξη με τη Ρωσία, μετά την έναρξη του τέταρτου γύρου διαπραγματεύσεων νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

«Οι δύσκολες συνομιλίες συνεχίζονται. Όλοι περιμένουν τα νέα. Σήμερα το βράδυ θα αναφέρουμε το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο Ζελένσκι επρόκειτο να μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα σήμερα, αλλά τελικά δεν το έκανε.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ουκρανικής πλευράς στις συνομιλίες με τη Ρωσία δήλωσε ότι η τέταρτη σύνοδος διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι αυτοπροσώπως. Η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα βρίσκεται στο Κίεβο. Οι προηγούμενες συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη Λευκορωσία.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής, Mykhailo Podoliak, ανάρτησε μια εικόνα από τις συνομιλίες στο Twitter.

«Οι δύο πλευρές εκφράζουν ενεργά τις συγκεκριμένες θέσεις τους. Η επικοινωνία διεξάγεται, ωστόσο είναι δύσκολη. Ο λόγος της διχόνοιας είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα. Η Ουκρανία είναι με τον ελεύθερο διάλογο μέσα στην κοινωνία. Η Ρωσία στέλνει ένα τελεσίγραφο καταστολής της ίδιας της κοινωνίας της», ανέφερε.

Ζελένσκι: Στο Κογκρέσο την Τετάρτη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθύνει ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τετάρτη στις 15.00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το Κογκρέσο ανέφερε σήμερα ότι παραμένει σταθερό στη δέσμευσή του να υποστηρίξει την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη «σκληρή και διαβολική» επιθετικότητα του Πούτιν, να εγκρίνει νομοθεσία που θα κατακερματίσει και θα απομονώσει τη ρωσική οικονομία καθώς και να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία σε ό,τι αφορά την οικονομία, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria