Πρόταση Μ. Νάτσιου για την ένταξη του εμβολιασμού και των αγοριών από τον ιό HPV στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών - OlaDeka

Πρόταση Μ. Νάτσιου για την ένταξη του εμβολιασμού και των αγοριών από τον ιό HPV στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών

Στο πλαίσιο της ανάδειξης προληπτικών δράσεων καταπολέμησης και εξάλειψης ασθενειών που δημιουργούν κοινωνικές  ανισότητες, προασπίζοντας το Ανθρώπινο Δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία, η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Κατά τη συνάντηση η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, Μαρία Νάτσιου, έθεσε στον υπουργό το θέμα του εμβολιασμού κατά του HPV, ο οποίος αποτελεί μέρος της στρατηγικής τόσο του Π.Ο.Υ., όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του καρκίνου με στόχο την πλήρη εξάλειψη του HPV και του καρκίνου της μήτρας. Σύμφωνα με τις έρευνες κατά της νόσου από τον HPV διαπιστώθηκε ότι στον ανδρικό πληθυσμό είναι επίσης υψηλό το ποσοστό καρκίνων και ευθύνεται για περίπου δέκα χιλιάδες περιστατικά επηρεάζοντας μέσω των επαφών “έμμεσα” την προφύλαξη και των δύο φύλων.

Σε ενημέρωσή του, μετά τη συνάντηση, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μέχρι το 2030 και μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανανεώνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων, συστήνοντας τον εμβολιασμό κατά του HPV τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια για τις ηλικίες 9-18 ετών. Επιπλέον ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εφαρμόζεται «η καινοτομία του ψηφιακού βιβλιαρίου εμβολιασμού, διευκολύνοντας γονείς και επαγγελματίες υγείας, ώστε να εμβολιαστούν έγκαιρα κορίτσια και αγόρια, ενώ για πρώτη φορά θα μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του ελληνικού πληθυσμού».

ΑΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria