Νέο τελεσίγραφο Πούτιν: Φυσικό αέριο από αύριο μόνο με ρούβλια

Αρχική » Κόσμος » Νέο τελεσίγραφο Πούτιν: Φυσικό αέριο από αύριο μόνο με ρούβλια

«Εάν δεν γίνουν τέτοιες πληρωμές, θα το θεωρήσουμε ως αδυναμία εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν και δεν πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία», είπε ο Πούτιν

Οι ξένοι αγοραστές πρέπει από αύριο, Παρασκευή 1 Απριλίου, να πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ θα διακοπούν τα συμβόλαια εάν δεν γίνουν σε ρούβλια οι πληρωμές, σύμφωνα με όσα είπε ο Πούτιν σήμερα, ανακοινώνοντας ότι υπέγραψε το σχετικό διάταγμα.

Οπως τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, «για να αγοράσουν ρωσικό φυσικό αέριο, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια σε ρωσικές τράπεζες. Από αυτούς τους λογαριασμούς θα γίνονται οι πληρωμές για το φυσικό αέριο που θα παραδοθεί από αύριο».

«Εάν δεν γίνουν έτσι οι πληρωμές, θα το θεωρήσουμε ως αδυναμία εκ μέρους των αγοραστών, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν και δεν πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία, δηλαδή, τα υπάρχοντα συμβόλαια θα διακοπούν», επισήμανε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας που έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, με στόχο την υπονόμευση της ανάπτυξης, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να κερδίσουν από την παγκόσμια αστάθεια και αναγκάζουν τους Ευρωπαίους να πληρώνουν για αμερικανικό LNG, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό θα σημάνει απώλειες εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Τέλος, σημείωσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω πιέσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια