Μέτρα στήριξης Τσίπρας Θεσσαλονίκη: Η χώρα αξίζει μία κυβέρνηση ευθύνης και όχι μία κυβέρνηση της δικαιολογίας - OlaDeka

Μέτρα στήριξης Τσίπρας Θεσσαλονίκη: Η χώρα αξίζει μία κυβέρνηση ευθύνης και όχι μία κυβέρνηση της δικαιολογίας

“Η χώρα αξίζει μία κυβέρνηση ευθύνης και όχι μία κυβέρνηση της δικαιολογίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς, σημειώνοντας ακόμη ότι “στην Ελλάδα έχουμε σήμερα μία βαθιά κοινωνική κρίση και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης είναι ανίκανοι να την αντιμετωπίσουν”.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είπε ότι αυτά δεν πρόκειται να τα αισθανθούν καν οι Έλληνες πολίτες και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζεται όχι για να πείσει τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις του, αλλά για να τον πείσει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε “ψέματα” πώς τα προβλήματα εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες και τόνισε: “Είπε ψέματα ο πρωθυπουργός ότι η κρίση αυτή ήρθε τις τελευταίες 15-20 μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση αυτή η σοβεί εδώ και μήνες, δεν την προέβλεψε, δεν κινήθηκε για να την αντιμετωπίσει, αντιθέτως με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης. Και αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αισχροκέρδεια, τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα. Και στην ουσία δίνονται ψευδό-επιδοτήσεις ενώ ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας παραμένει αλώβητος”.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Κατά την άφιξή του στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς τον υποδέχτηκαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος του καθώς και κάτοικοι της περιοχής, που του ευχήθηκαν και “χρόνια πολλά” για την ονομαστική του εορτή.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άλλοι χαρακτήρισαν “αντίδωρο” τα μέτρα της κυβέρνησης, άλλοι του είπαν ότι οι λογαριασμοί που έρχονται είναι πενταπλάσιοι, ενώ όλοι ζήτησαν να υπάρξει στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με αυτή την ακρίβεια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria