Λαβρόφ: Η Ρωσία και η Κίνα θα κινηθούν προς μια νέα, «δίκαιη» τάξη πραγμάτων

Αρχική » Κόσμος » Λαβρόφ: Η Ρωσία και η Κίνα θα κινηθούν προς μια νέα, «δίκαιη» τάξη πραγμάτων

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, χαιρέτισε την Κίνα ως μέρος μιας νέας «τάξης πραγμάτων» εν όψει συνάντησης με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι.

Στην πρώτη του επίσκεψη από την Κίνα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον προηγούμενο μήνα, ο Λαβρόφ είπε πως ο κόσμος περνά ένα πολύ σοβαρό στάδιο στην ιστορία των διεθνών σχέσεων, σύμφωνα με το AFP.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Λαβρόφ λέει, εν όψει της συνάντησης, πως «εμείς, μαζί με εσάς και αυτούς που μας υποστηρίζουν, θα κινηθούμε προς μια πολυπολική, δίκαιη, δημοκρατική τάξη πραγμάτων στον κόσμο».

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, είπε πως Πεκίνο και Μόσχα είναι «πιο αποφασισμένες» για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας, μετά από τη συνάντηση.

Ο Γουάνγκ είπε ότι οι διμερείς σχέσεις είχαν αντέξει νέες δοκιμασίες εν μέσω της μεταβαλλόμενης διεθνούς κατάστασης, μα είχαν διατηρήσει τη «σωστή» κατεύθυνση ανάπτυξης. Επίσης, επανέλαβε πως η Κίνα υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια