Ιταλία: Μειώνεται ο φόρος σε όλα τα καύσιμα – Διακανονισμοί ενέργειας - Πρόστιμα για αισχροκέρδεια - OlaDeka

Ιταλία: Μειώνεται ο φόρος σε όλα τα καύσιμα – Διακανονισμοί ενέργειας – Πρόστιμα για αισχροκέρδεια

Οι επιχειρήσεις, επίσης, θα μπορούν να ζητήσουν διακανονισμό των λογαριασμών της ενέργειας του Μαΐου και του Ιουνίου, μέχρι και με 24 δόσεις.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η κυβέρνηση Ντράγκι αποφάσισε να μειώσει τους φόρους επί όλων των καυσίμων, κατά 10 λεπτά του ευρώ το λίτρο, για έναν μήνα.

Οι επιχειρήσεις, επίσης, θα μπορούν να ζητήσουν διακανονισμό των λογαριασμών της ενέργειας του Μαΐου και του Ιουνίου, μέχρι και με 24 δόσεις.

Συνολικά, όπως αναφέρει το real.gr, πρόκειται να δοθούν οικονομικά βοηθήματα σε 5 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας, για να αντιμετωπίσουν την συνεχή αύξηση των λογαριασμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν, φέτος, κουπόνια βενζίνης στους εργαζομένους τους (αξίας μέχρι και διακοσίων ευρώ) χωρίς το ποσό αυτό να συνυπολογίζεται στα ετήσια εισοδήματα των πολιτών.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Για να αποφευχθούν, τέλος, αδικαιολόγητες αυξήσεις σε σειρά προϊόντων, θα δημιουργηθεί ειδική κρατική υπηρεσία για την επιτήρηση των τιμών, η οποία θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο από 500 μέχρι 5.000 ευρώ, στις επιχειρήσεις που δεν θα αιτιολογούν -με πειστικό τρόπο- την ανοδική πορεία των τιμών τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria