Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας (vid) - OlaDeka

Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας (vid)

ΗΡούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η 33χρονη μητέρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ισόβιας κάθειρξης. Σύμφωνα με την τελευταία αλλαγή του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα αναφέρεται ότι “όποιος σκότωσε με πρόθεση άλλον τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη”.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν θα εκτίσει, σύμφωνα με το άρθρο 105Β, περισσότερα από 25 έτη ποινή κάθειρξης.

Πιο αναλυτικά, ακόμη και στην περίπτωση που συσχετισθούν τελικά και οι άλλες δικογραφίες που αφορούν στα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας και ακόμη αν ασκηθεί και γι’ αυτά δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε δυο ή τρεις φορές ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το άρθρο 105Β παράγραφος 6, τα ισόβια για ανθρωποκτονία είναι τα 18 έτη πραγματικής έκτισης και αν έχει περισσότερες ισόβιες, θα είναι max τα 25 έτη.

Σχετικά με τις παρεπόμενες ποινές από επιπλέον αδικήματα μετά τα 18 έτη, η ποινή μπορεί να φτάσει και τα 20 έτη και να ζητήσει υφ΄ όρων απόλυση.

Η 33χρονη δεν μπορεί να βγει από τη φυλακή πριν συμπληρωθούν 20 χρόνια στη φυλακή και σε κάθε περίπτωση πρέπει να εκτιθούν τα 3/5 της ποινής.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιος δικηγόρος την ανέλαβε

Η 33χρονη μητέρα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ, ενώ ο ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπισής της μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

Στο διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα έγινε γνωστό ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας επήλθε μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria