Το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην περιοχή μας και σε όλη την χώρα.
Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα, η μη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και πολλά κατά τόπους προβλήματα είναι ζητήματα που οδηγούν τους αγρότες στην εξαθλίωση. Στα όρια της επιβίωσης τους έχει οδηγήσει η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.
Δίκαιη είναι και η αγανάκτηση για την κοροϊδία της κυβέρνησης, που δεν ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά τους, παρά πετάει μερικά ψίχουλα για να κατευνάσει την οργή που υπάρχει. Οι πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις δείχνουν ότι ο αγώνας μπορεί και πρέπει να κλιμακωθεί. Μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.
Ο αγώνας τους , αγώνας επιβίωσης πρέπει να στηριχτεί από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μέσα από την οργάνωση της συμπαράστασης και την αλληλεγγύης από τα σωματεία και τους συλλόγους.
Καστοριά 3.2.2022