Παπαευαγγέλου: 100 παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό σε νοσοκομεία

Αρχική » Ελλάδα » Παπαευαγγέλου: 100 παιδιά νοσηλεύονται με κορονοϊό σε νοσοκομεία

Ο αριθμός αυτός είναι σταθερός και αποτελεί το 2% με 2,5% του συνόλου των νοσηλευόμενων

Στα 100 ανέρχονται τα παιδιά έως 11 ετών τα οποία νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας,  όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όσον αφορά την ηλικία των παιδιών, στην πλειοψηφία τους είναι κάτω των 11 ετών. 

«Ο αριθμός αυτός είναι σταθερός και αποτελεί το 2% με 2,5% του συνόλου των νοσηλευόμενων», όπως δήλωσε η Β. Παπαευαγγέλου.

Μαζί για το Παιδί – Πρόγραμμα σίτισης00:00PreviousPauseNext00:41 / 01:03UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

Τόνισε ακόμη πως η συντριπιτική πλειοψηφία των θανάτων από κορονοϊό, αφορά ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους πολίτες. 

Ο εμβολιασμός εφήβων συμβάλλει στη νοσηρότητα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας

Η Β. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με την μετάλλαξη Omicron και υπογράμμισε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000.

Ο εμβολιασμός των εφήβων συμβάλλει σημαντικά στη νοσηρότητα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είπε επίσης, κάνοντας λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων.  

Η Β. Παπαευαγγέλου είπε επίσης ότι δημοσιεύθηκε σήμερα και η νέα μελέτη Λύτρα -Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμός απέτρεψε 20.000 θανάτους στην χώρα μας.

Πάνω από 40.800 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών

Μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στις ηλικίες 4 έως 18 ετών, ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, καταγράφοντας 40.843 μολύνσεις. 
 
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα των ηλικιών 4 έως 18, ήταν 43.156 και αποτελούσαν το 33% των συνολικών κρουσμάτων. 

Την τρέχουσα εβδομάδα τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 2.313 και αποτελούν το 32% των συνολικών μολύνσεων του πληθυσμού της χώρας.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια