ΚΚΕ Καστοριάς: Πανάκριβο το φυσικό αέριο – Ο λαός της Καστοριάς, όποια μορφή ενέργειας και αν επιλέξει για να ζεσταθεί, θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΚΚΕ Καστοριάς: Πανάκριβο το φυσικό αέριο – Ο λαός της Καστοριάς, όποια μορφή ενέργειας και αν επιλέξει για να ζεσταθεί, θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ανακοίνωση με αφορμή τα εγκαίνια έναρξης εργασιών φυσικού αερίου στην ΠΕ Καστοριάς  

Όσο περνάει ο καιρός και εφαρμόζεται ο σχεδιασμός  της σημερινής κυβέρνησης για την πράσινη συμφωνία και την απολιγνιτοποίηση ένα συμπέρασμα βγαίνει, πως ό λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό για τα συμφέροντά του, αντίθετα οι μεγάλες επιχειρήσεις, πέρα των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν θα εισπράξουν ζεστό χρήμα, κεφάλαιο για κερδοφόρες επενδύσεις.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει την “ενεργειακή κρίση” ως ένα περίπου “εξωγενές φαινόμενο”, ενώ είναι ακριβώς η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, που οδηγεί στην εξάρτηση απ’ τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς, κάτι που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Οι γενικότερες παγκόσμιες εξελίξεις, μόνο ανησυχία προκαλούν και θυμίζουν για ακόμη μια φορά πως η ενεργειακή επάρκεια της χώρας μπαίνει σε κίνδυνο λόγων των ανταγωνισμών των καπιταλιστικών κρατών και των εταιριών του φυσικού αερίου. Τις συνέπειες τις πληρώνει ο λαός, ήδη ο λαός της Καστοριάς το πληρώνει σήμερα και θα το πληρώνει μελλοντικά καθώς οι ενεργειακές ανάγκες θα καλύπτονται από το πανάκριβο φυσικό αέριο.

Οι πόροι που εξασφαλίστηκαν από το ταμείο δίκαιης μετάβασης όπως και από το ταμείο ανάκαμψης προσανατολίζονται σε έργα που θα αποφέρουν κέρδη σε επιχειρηματικούς ομίλους, τίποτα δε θα πάει για την κάλυψη βασικών αναγκών του λαού που σήμερα στερείται.

Σήμερα από την ίδια την πραγματικότητα και τις μεγάλες ανατιμήσεις σε όλα τα ενεργειακά καύσιμα όπως και στο φυσικό αέριο (περισσότερο από 160%), οι εργαζόμενοι και ό λαός της Καστοριάς δυστυχώς όποια μορφή ενέργειας και αν επιλέξει οδηγείται  να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ζεσταθεί και αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Και αυτό γιατί η τσέπη πλέον είναι άδεια κάτω από τις γενικότερες ανατιμήσεις, την ανεργία που υπάρχει στον κλάδο της γούνας και γενικότερα.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών είναι να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια.

Σήμερα όσο άλλοτε είναι αναγκαία η επέκταση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των σωματείων των εργαζομένων, των συλλόγων των αγροτών και μικρών επαγγελματιών για μέτρα ανακούφισης από το τεράστιο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.

Καστοριά 11.2.2022

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΒΟΪΟΥ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια