“Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Κακοκαιρία”

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » “Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και Κακοκαιρία”

     Κάθε φορά που επιδεινώνεται ο καιρός και υπάρχουν κάποιες δυσκολίες πρόσβασης στα σχολικά κτίρια με περισσή ευκολία κλείνουν τα σχολεία προφανώς έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι τοπικοί άρχοντες την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ήρθε ως έκτακτη λύση στο θέμα της πανδημίας και έμεινε ως επικοινωνιακό τέχνασμα “αποτελεσματικότητας” και ως πανάκεια δια πάσαν νόσον της εκπαίδευσης!!!

     Η Ψηφιακή τάξη, όμως, έχει τις δικές της παιδαγωγικές, μεθοδολογικές και τεχνικές απαιτήσεις, κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν αποφασίζουμε τη μια στιγμή και την άλλη ανοίγουμε την ψηφιακή τάξη και κάνουμε μάθημα. Απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία και διαφορετικό παιδαγωγικό υλικό. Αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες της εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης δημιουργείται ένα κλίμα απαξίωσης τόσο του επιστημονικού μας έργου, όσο και της επαγγελματικής, επιστημονικής ταυτότητας των Εκπαιδευτικών. 

     Οι Εκπαιδευτικοί είμαστε επιστήμονες, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και άνθρωποι. Η πρόσβαση στο σχολείο είναι και για μας δύσκολη. Πώς λοιπόν μπορεί να γίνει το μάθημα, ακόμα κι αν λύσουμε τα παιδαγωγικά ζητήματα; Η Διδασκαλία γίνεται από το σχολείο με μέσα που παρέχει το σχολείο και το υπεύθυνο Υπουργείο. Το παράδοξο είναι πως απαιτείται από εμάς με δικά μας μέσα και δική μας σύνδεση να καλύψουμε  τις ανεπάρκειες της πολιτείας!

     Απαιτούμε ΣΕΒΑΣΜΟ και δε θα ανεχτούμε καμία απαξιωτική στάση από κανέναν  στο έργο και στην προσφορά όλων μας, γιατί ΕΜΕΙΣ, οι ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ/ΕΣ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  στα πιο δύσκολα χρόνια της πανδημίας!

     Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες μας αν μπορούν να μεταβούν στα σχολεία τους, να αποφασίσουν τον προσφορότερο τρόπο εξ αποστάσεως διδασκαλίας και να ενημερώσουν τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ώστε να γίνει μια καταγραφή και προσπάθεια επίλυσης των δυσκολιών .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ 

Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                        Καστοριά 27/02/2022

                                                                               Αρ. Πρωτ.: 15

T.K. 52100,  Καστοριά

Πληροφ.: 

Μαλέα Βασιλική  (6932489615)

Κώστα Θάλεια (6948237687)

[email protected]

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια