«Εκανα μαλ..ία. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»: Ο 23χρονος στην απολογία του «καρφώνει» τον 21χρονο

Όλα όσα κατέθεσε στο απολογητικό του υπόμνημα ο 23χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία του Άλκη. Τι είπε για τον 21χρονο Γ.Κ.

Αρχική » Αθλητικά » «Εκανα μαλ..ία. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»: Ο 23χρονος στην απολογία του «καρφώνει» τον 21χρονο

Κατά αποκλειστικότητα το iEidiseis φέρνει στο φως όσα κατέθεσε στο απολογητικό του υπόμνημα ο 23χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία του Άλκη. Τι είπε για τον 21χρονο Γ.Κ.

Με αυτή τη φράση, που καταγράφεται στο απολογητικό του υπόμνημα, ο 23χρονος αλλοδαπός Χούλιγκαν, που προφυλακίστηκε χτες, γιά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, αποκάλυψε στην ανακρίτρια, ποιός από τους δέκα συγκατηγορουμένους του ήταν αυτός, που θέρισε τη ζωή του 19χρονου φοιτητή, χτυπωντας τον στη μηριαία αρτηρία.

Σύμφωνα με την απολογία του ο 23χρονος παραδέχτηκε ότι, ήταν εκεί και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Τρόμαξα»!

Ωστόσο αρνήθηκε ότι, έλαβε μέρος στη δολοφονία.

Αποκάλυψε όμως ότι, ο άνθρωπος που έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στον Αλκη ήταν ο 21χρονος Ελληνας Γ.Κ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του ο 23χρονος προφυλακισμένος Αλβανός, όσα έγιναν μετά τη δολοφονική επίθεση:

«…ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Eκανα μαλ.αία. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»!

Στην απολογία του ο 23χρονος χαρακτηρίζει τον εαυτό και τους συγκατηγορουμένους του «θύματα τoυ φανατισμού» και αναφέρει ότι, «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι, ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Αρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

Αναφέρει:

«Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του ΑΡΗ, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας».

Οπως ισχυρίζεται, πίστευε πως σκοπός τους ήταν «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν”.

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι, ο ίδιος οδηγούσε το CITROEN ΙΧ του στο οποίο επέβαιναν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, που τους κατονόμασε στο RENAULT και άλλοι τέσσερις στο δεύτερο POLO, στο οποίο επέβαινε και ο Γ.Κ, που είχε το δρεπάνι.

«Πριν φτάσουμε στη διασταύρωση επί της οδού Πλαστήρα, στο ύψος με την οδό Γαζή, το αυτοκίνητο μαρκας POLO, αιφνίδια έστριψε αριστερα επι της οδού Γαζή. Σταματήσαμε τα δύο αυτοκίνητα που προπορευόμασταν και περιμέναμε επί της οδού Πλαστήρα. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι, είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν.

Αξίζει στο σημειο αυτο, να αναφέρω ότι, τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό.
Και ξεκίνησε η συμπλοκή».

Το περίεργο είναι ότι, κάνει λόγο για «συμπλοκή», ενώ ήταν καθαρά δολοφονική επίθεση, αφού ο Αλκης και οι φίλοι του ήταν ανυποψίαστοι και άοπλοι.

Οπως αναφέρει κατέβηκαν όλοι απο τα αυτοκινητα, ενω όπως ισχυρίζεται:

«… εγώ δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι ξεκίνησε να κατηφορίζει μόνο στην Πλαστήρα. Ενώ όλοι είχαν ήδη φτάσει στο σημείο της συμπλοκής, εγω μπήκα αμέσως ξανά στο αμάξι και τράβηξα το χειρόφρενο. Αφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα από το αμάξι, όταν όμως είδα τι γινόταν προς το σημείο της συμπλοκής, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα. Οταν αντιλήφθηκα ότι, η κατάσταση είχε ξεφύγει, χωρίς να έχω εικόνα, γιά το το ακριβώς συνέβαινε στο σημείο της συμπλοκής και βλέποντας να ανεβαίνουν από την Παπαναστασίου οπαδοί του ΑΡΗ, που φώναζαν και έβριζαν, τρομοκρατημένος φώναξα: ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ. Τις περισσότερες λεπτομέρειες, για τη συμπλοκή τις έμαθα αργότερα».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 23χρονος, «εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζα ότι, κάποιος βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», ενώ δικαιολογεί τη φυγή τους, λέγοντας “ήδη άτομα από το Σύνδεσμο του ΑΡΗ άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες, όλοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητα μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν».

Αναφέρει ότι, στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ και καταλήγει:

«…ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εκανα μαλ.αία. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι»!

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια