Δήμος Καστοριάς – ΔΙΑΔΥΜΑ: Ανακυκλώνουμε τα τηγανέλαια στο πράσινο ATM, στη Λαϊκή Αγορά - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς – ΔΙΑΔΥΜΑ: Ανακυκλώνουμε τα τηγανέλαια στο πράσινο ATM, στη Λαϊκή Αγορά

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση ενημέρωσης για την ανακύκλωση τηγανέλαιων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πράσινο ΑΤΜ που βρίσκεται στη Λεωφόρο των Κύκνων, από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και τον Δήμο Καστοριάς.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για την αξία ανακύκλωσης των τηγανέλαιων, ενώ παρακολούθησαν αναλυτική επίδειξη λειτουργίας του ειδικού μηχανήματος συλλογής (ΑΤΜ). 

Στη συνέχεια, παρέλαβαν το πράσινο δοχείο αποθήκευσης και το μοναδικό αυτοκόλλητο barcode.

Στην αξία της ανακύκλωσης και στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Καστοριά σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ για την ευαισθητοποίηση των Δημοτών, αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Άκης Λιάμης. «Καλούμε τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή τη δράση προκειμένου να «απαλλάξουμε» το περιβάλλον από τις εξαιρετικά ρυπογόνες ουσίες που είναι τα τηγανέλαια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάμης.

Όσοι πολίτες δεν πρόλαβαν σήμερα να προμηθευτούν το ειδικό δοχείο συλλογής τηγανέλαιων, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς,  στο τηλ. 2467081318

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση τηγανέλαιων και τον τρόπο λειτουργίας του ATM μπορείτε να βρείτε στο: cookingoils.diadyma.gr

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος: «Προώθηση δράσεων πρόληψης και παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη διασυνοριακή περιοχή – Less Waste II»

Γραφείο Τύπου                           Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου  2022

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria