Γιώργος Νικητίδης: «Δύσκολη η αποστολή των 5 αθλητών μας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν» - OlaDeka

Γιώργος Νικητίδης: «Δύσκολη η αποστολή των 5 αθλητών μας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν»

24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων 

μίλησε για τους 5 Έλληνες που ξεκινούν την δύσκολη προσπάθειά τους 

«Η ώρα των αθλητών μας έφτασε. Είμαι σίγουρος ότι και οι πέντε χιονοδρόμοι μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Πεκίνο, στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν δουλέψει πολύ για την πρόκρισή τους κι έχουν προετοιμασθεί όσο καλύτερα μπορούσαν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες των δύο τελευταίων ετών εξαιτίας της πανδημίας. Αναμφίβολα η αποστολή τους θα είναι δύσκολη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν τα μέγιστα για το καλύτερο, απέναντι στους κορυφαίους του κόσμου».

Λόγια του Γιώργου Νικητίδη προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων, μιλώντας για την 5αμελή Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, που ξεκινάει αύριο Δευτέρα (07/02) την προσπάθειά της, στην Κίνα, με την Μένια Τσιόβολου να είναι η πρώτη που θ’ αγωνισθεί στο Πεκίνο, συμμετέχοντας στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης. Ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ συνέχισε:  

«Οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Τσιόβολου, Γιάννης Αντωνίου, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα ξεκινούν την δύσκολη προσπάθειά τους και ολόκληρη η οικογένεια της χιονοδρομίας, αλλά και η αθλητική οικογένεια της χώρας μας τους εύχεται καλή επιτυχία. Είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσουν ψηλά την Ελληνική Σημαία». 

Ο Γιώργος Νικητίδης μίλησε και γενικότερα για τα χειμερινά αθλήματα στην Ελλάδα: 

«Οι επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες στην χώρα μας δημιουργούν δύσκολες συνθήκες για τους αθλητές μας, Έχουμε 18-19 χιονοδρομικά κέντρα που όπως λειτουργούν κυρίως το τετράμηνο Ιανουάριο- Απρίλιο, την ίδια δηλαδή περίοδο που γίνονται όλες οι διοργανώσεις και οι αθλητές μας πρέπει ν’ αγωνιστούν. Αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία τους γίνεται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, είτε στο νότιο ημισφαίριο είτε σε παγετώνες της Αυστρίας, που μεταφράζεται σε ταλαιπωρία, κούραση, συνεχείς μετακινήσεις και μεγάλο κόστος για την Ομοσπονδία».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ αναφέρθηκε στα οικονομικ ά και την Πολιτεία: 

«Σίγουρα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη από την Πολιτεία, Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες, αλλά οι ανάγκες που υπάρχουν στα αθλήματα που καλλιεργεί η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων, δεν καλύπτονται σε καμμία περίπτωση από τα χρήματα της επιχορήγησης. 

Τα τελευταία χρόνια η κρατική επιχορήγηση κυμαίνεται περίπου στα 100.000 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της ΕΟΧΑ. Κι όμως η Ομοσπονδία καταφέρνει και φέρει σε πέρας έναν ετήσιο προϋπολογισμό της τάξης των 600.00 ευρώ! 

Όπως είναι φυσικό λοιπόν γίνεται μια υπερπροσπάθεια από την ΕΟΧΑ για την εκτέλεση  του προϋπολογισμού με έσοδα που εξασφαλίζει από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, της Χιονοδρομίας και του Διάθλου, αλλά και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα η Πολιτεία θα βρει τον τρόπο ν’ αυξήσει την υποστήριξή της. Άλλωστε τα αθλήματά μας αντιπροσωπεύουν το υγιές κομμάτι του αθλητισμού, χωρίς ν’ αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που βλέπουμε και ακούμε τον τελαυταίο καιρό και μας λυπούν όλους».

Πρώτη αγωνίζεται η Μένια Τσιόβολου 

Αύριο Δευτέρα ξεκινάει η ελληνική συμμετοχή στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκινο_2022 με την πρωταθλήτρια μας Μαρία-Ελένη Τσιόβολου να αγωνίζεται στην Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει μια αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής λόγω εμβόλιμης εισδοχής στο πρόγραμμα της Κατάβασης Ανδρών που πήρε αναβολή εξ αιτίας καιρικών συνθηκών. Έτσι η πρώτη διαδρομή θα ξεκινήσει στις 09:30 και η δεύτερη στις 14:30. Η αθλήτρια μας αναμένεται να αγωνιστεί περίπου μεταξύ 10:30 -11:00.

Το αναλυτό αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των πέντε αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, στους Ολυμπιακούς :

Τσιόβολου Μένια (Αλπικό Σκι) ● Δευτέρα 07/02:  Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση (Run 1 & Run 2) ● Τετάρτη 09/02:  Τεχνική Κατάβαση (Run 1 & Run 2)

Αγγέλης Απόστολος (Δρόμοι Αντοχής) ● Τρίτη 08/02:  Σπριντ Δρόμων Αντοχής ● Σάββατο 19/02:  50χλμ. Ελεύθερη Τεχνική

Ντάνου Μαρία (Δρόμοι Αντοχής) ● Τρίτη 08/02:  Σπριντ Δρόμων Αντοχής ● Πέμπτη 10/02:  10χλμ. Κλασική Τεχνική ● Τετάρτη 16/02:  Ομαδικό Σπριντ Κλασική ● Κυριακή 20/02:  30χλμ. Ελεύθερη Τεχνική

Τίτα Νεφέλη (Δρόμοι Αντοχής) ● Τρίτη 08/02:  Σπριντ Δρόμων Αντοχής ● Πέμπτη 10/02:  10χλμ. Κλασική Τεχνική ● Τετάρτη 16/02:  Ομαδικό Σπριντ Κλασική

Αντωνίου Γιάννης (Αλπικό Σκι) ● Κυριακή 13/02:  Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση (Run 1 & Run 2)

● Τετάρτη 16/02:  Τεχνική Κατάβαση (Run 1 & Run 2)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria