Φλώρινα: Μέχρι τις πρωινές ώρες στους δρόμους και στα οχήματα τους οι κάτοικοι

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Φλώρινα » Φλώρινα: Μέχρι τις πρωινές ώρες στους δρόμους και στα οχήματα τους οι κάτοικοι

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παρέμειναν έξω στις πλατείες και στα οχήματα τους οι κάτοικοι της Φλώρινας μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με πρώτο και κύριο αυτόν της τάξεως των 5,4 ρίχτερ που ήταν και η αιτία να βγουν έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι ακόμα και με τις πιτζάμες.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιουργήθηκε συνήλθε εκτάκτως και το συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και των αρμοδίων φορέων της περιοχής.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης “σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από τις αυτοψίες των προέδρων των κοινοτήτων και των στελεχών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δεν καταγράφηκαν καταρρεύσεις, οι δε υλικές ζημιές σύμφωνα με το μέγεθος του σεισμού δεν αξιολογούνται ιδιαίτερα σημαντικές. Πολύ περισσότερο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η μέχρι στιγμής ακολουθία κρίνεται ομαλή”.

Συνέστησε τέλος στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι τονίζοντας ότι συνεργία της πολιτικής προστασίας, με την πυροσβεστική και την αστυνομία θα βρίσκονται επί ποδός για την καταγραφή των ζημιών και την αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια