Φινλανδία: Επισπεύδεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων - OlaDeka

Φινλανδία: Επισπεύδεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Η φιλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει νωρίτερα στη χαλάρωση των μέτρων από τον αρχικό σχεδιασμό μετά τη σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας

Η Φινλανδία θα αρχίσει την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας από την 1η Φεβρουαρίου, αντί για τα μέσα του μήνα όπως είχε αρχικά προγραμματίσει, καθώς αποκλιμακώνεται η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Στις 18 Ιανουαρίου η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν δήλωσε ότι η Φινλανδία θα άρχιζε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας από τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά τα σημάδια σταθεροποίησης στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας οδήγησαν την κυβέρνηση να τροποποιήσει το αρχικό πλάνο της.

Το βάρος στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι πλέον μικρότερο, εξήγησε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χάνα Σαρκίνεν, στους δημοσιογράφους.

Η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε προχωρήσει προσεκτικά στη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, επιτρέποντας αρχικά στα εστιατόρια να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 9 το βράδυ (σ.σ. μέχρι σήμερα έκλειναν στις 6 το απόγευμα). Συνέστησε επίσης στις κατά τόπους αρχές να επιτρέψουν την επαναλειτουργία πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, όπως γυμναστήρια, πισίνες και θέατρα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Φινλανδία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετράει μέχρι σήμερα 470.665 μολύνσεις και 1.919 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria