Σύλληψη Γεωργιανού: Έπιασαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

Ο Γεωργιανός που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν ήταν ο δολοφόνος αλλά καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών – Είχε έρθει όντως για κηδεία στην Ελλάδα

Αρχική » Ελλάδα » Σύλληψη Γεωργιανού: Έπιασαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

Έπιασαν λάθος άνθρωπο και του φόρτωσαν τη δολοφονία του Σολόνικ! Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, όμως ο 48χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης δεν είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ρώσου γκάνγκστερ Σολόνικ και της καλλονής φίλης του, μις Ρωσία Σβετλάνα Κόττοβα το 1997, αλλά ένας καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο 48χρονος «ελληνοποιημένος» Γεωργιανός αφίχθη στις 10:58 με την πτήση 547 της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο terminal 1 απο Λάρνακα. Η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί από την Interpol Κύπρου ότι ο συγκεκριμένος ήταν καταζητούμενος για τη δολοφονία Σολόνικ και έτσι του πέρασαν χειροπέδες.

Ο συλληφθείς κυκλοφορούσε με χαρτιά στα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974 και την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Ο ίδιος δεν θέλησε να πει πολλά στους αστυνομικούς μόνο ότι ταξίδεψε από την Κύπρο στη χώρα μας για να πάει σε μια κηδεία, ενώ και πριν 10 χρόνια είχε ξανάρθει για να παρουσιαστεί στον στρατό!

Αξίζει να επισημανθεί ότι τόσο οι ηθικοί, όσο και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Σολόνικ είχαν συλληφθεί το 2001, στην Ισπανία όπου και διέμεναν. Ωστόσο η έλευση του ποντίφικα στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2001, ανάγκασε τις ελληνικές αστυνομικές αρχές να ζητήσουν την καθυστέρηση της έκδοσης των Ρώσων δολοφόνων, καθώς δεν ήθελαν να προσθέσουν έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα τους.

Το αίτημα των ελληνικών αρχών βρήκε ανταπόκριση. Ο Σεργκέι Μπουτόριν και Μαράτ Πολιάνσκι αλλά και οι εκτελεστες Ιγκόρ Κουστοβάλοφ και Ιβάν Κουσάν συμφωνήθηκε οι μεν ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας να έρθουν στην Ελλάδα μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση που διενεργούν οι αρχές της Βαρκελώνης, ενώ για τους δεύτερους – που ήδη κρατούνταν στις φυλακές της Μόσχας – να εκδοθούν όταν ολοκληρωθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης από τις ρωσικές αρχές.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, η Ελληνική Αστυνομία βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τις Ισπανικές και Ρωσικές αρχές με πλάνο η έκδοση να γίνει στα τέλη Μαίου 2001 με τον σχεδιασμό των επιτελών του τότε υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να προβλέπει αμέσως μετά την άφιξη των τεσσάρων Ρώσων μαφιόζων, αναπαράσταση της δολοφονίας Σολόνικ – Κότοβα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια