Σενάρια για χαλάρωση των μέτρων, τι θα αλλάξει σε εστίαση, μουσική και γήπεδα - OlaDeka

Σενάρια για χαλάρωση των μέτρων, τι θα αλλάξει σε εστίαση, μουσική και γήπεδα

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την στιγμή δεν φαίνεται πιθανό τα μέτρα να αυστηροποιηθούν αλλά θεωρείται πρόωρο να συζητάμε για αλλαγές καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 12/01 για την αξιολόγηση των τελευταίων επιδημιολογικών και στη συζήτηση φαίνεται πως μπαίνει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, καθώς τα υφιστάμενα ισχύουν μέχρι την Κυριακή 16/01 είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Στο «τραπέζι» της κυβέρνησης φέρονται να βρίσκονται δύο βήματα – σενάρια χαλάρωσης:

  • Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και στη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα.
  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, από το σημερινό 10% με ανώτατο αριθμό τα 1000 άτομα, σε 20% και ανώτατο αριθμό τους 2.000 θεατές.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μερίδα των ειδικών προκρίνει παράταση των υφιστάμενων μέτρων για μια ακόμα εβδομάδα, δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου.

Στο «τραπέζι» η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι παραμένει η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών από 50 ετών και πάνω.

Παράλληλα θεωρείται δεδομένο το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών μετά τις 16 Ιανουαρίου και η απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις 31 Μαρτίου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να δούμε μεγάλη πτώση των κρουσμάτων μέσα στον Ιανουάριο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria