Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα εισηγούνται οι ειδικοί - OlaDeka

Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα εισηγούνται οι ειδικοί

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση προς την κυβέρνηση είναι να υπάρξει παράταση μίας εβδομάδας στα υφιστάμενα μέτρα.

Τις τελευταίες ημέρες είχε τεθεί θέμα χαλάρωσης κάποιων περιορισμών, όπως για παράδειγμα η άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση, όμως φαίνεται ότι κρίθηκε πρώιμη μία τέτοια εξέλιξη. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει εφησυχασμός καθώς τα καθημερινά κρούσματα παραμένουν πολλά, ενώ συνεχίζεται η πίεση στις ΜΕΘ, κυρίως όμως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Μέλη της επιστημονικής κοινότητας, όπως ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζουν ότι απαιτείται η πιστή εφαρμογή των μέτρων καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα και εκτιμούν ότι η πορεία της πανδημίας τις επόμενες μέρες θα κρίνει και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί.

Έτσι, εφόσον η κυβέρνηση υιοθετήσει την εισήγηση των ειδικών, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να ισχύουν τα κάτωθι μέτρα:

– Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Απαγορεύεται η διενέργεια εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

– Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση,.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria