Κυριάκος Βελόπουλος: Ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Καστοριά - OlaDeka

Κυριάκος Βελόπουλος: Ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Καστοριά

Διακαής και διαχρονικός πόθος των Δυτικομακεδόνων και συγκεκριμένα των Καστοριανών ήταν και παραμένει η ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην πόλη της Καστοριάς. Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια που δε διαθέτει πανεπιστημιακό νοσοκομείο με συνέπεια και ειδικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της «πανδημίας», να μεταφέρονται ασθενείς στη Θεσσαλονίκη ή στα Ιωάννινα.

Η ίδρυση πανεπιστημιακών σχολών στην πόλη της Καστοριάς ήταν συνεχές και πάγιο αίτημα εδώ και δεκαετίες, με πιο ισχυρή πρόταση αυτή της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Εντούτοις, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες παρόλη τη σπουδή προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τέτοιας μορφής προοπτικής. Μια επικείμενη ίδρυση ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου με τις συνεπακόλουθες ιατρικές σχολές θα αδύνατο να εγκατασταθεί στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ στην περιοχή της Χλόης Καστοριάς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθεστε να διερευνήσετε το ενδεχόμενο ίδρυσης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με συνεπακόλουθη ιατρική σχολή ή γενικότερα Πανεπιστημιακή Σχολή (π.χ. Αρχιτεκτονικής Σχολής λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη αρχιτεκτονική δομή των κτηρίων της Καστοριάς) στην Καστοριά;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria